SEGRE

DEPORTES

Aran 'viu' el Tour

Unes 10.000 persones presencien el pas de la ronda per Eth Portilhon i Bossòst en els únics 18 km fora del territori gal || Vint dels 22 equips van pernoctar a la Val

Els corredors, al seu pas ahir per terres araneses, on van afrontar Eth Portilhon i van travessar la localitat de Bossòst.

Els corredors, al seu pas ahir per terres araneses, on van afrontar Eth Portilhon i van travessar la localitat de Bossòst.CONSELH GENERAU D’ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 10.000 persones, segons dades facilitades per l’ajuntament de Bossòst, van presenciar ahir el pas del Tour de França durant el tram que van recórrer els ciclistes al llarg del nucli urbà d’aquesta població aranesa i del port d’Eth Portilhon, els únics 18 quilòmetres de l’edició d’aquest any que discorrien fora del territori francès.

Aran, una vegada més, i el municipi de Bossòst en particular, van viure ahir una altra jornada espectacular amb el millor ciclisme del món en la setzena etapa del Tour entre les poblacions franceses de Carcassona i Bagnères-de-Luchon. Des de primera hora del matí, la localitat de Baish Aran es va anar omplint d’aficionats al ciclisme, afegint-s’hi els turistes que visiten aquesta zona pirinenca per seguir aquesta dura i llarga etapa de 218 km.

Els aparcaments municipals al complet i els voltants de la població plens de vehicles estacionats donaven una idea que Bossòst estava vivint una jornada històrica com feia temps no es recordava.

L’alcalde d’aquest municipi aranès, Amador Marqués, va voler agrair “la implicació de tots els veïns i veïnes de la població que, a través del sector comercial i hoteler, així com dels treballadors municipals, han fet possible poder brindar una bona acollida al Tour. Hi ha hagut una intensa campanya de difusió i publicitat a través d’adhesius, cartells i samarretes específiques, i hem pogut tenir tots els serveis a punt i al màxim de capacitats que pot oferir el municipi”, va assenyalar Marqués.

Així mateix, el primer edil va elogiar també la tasca dels diferents cossos de seguretat, Pompièrs d’Aran i operaris del ministeri de Foment en les afectacions de trànsit concernents a les carreteres N-230 i N-141. Com a prolegomen de l’etapa, dilluns a la nit es van organitzar activitats especials com la Bossòst Shopping Night, amb els comerços oberts fins a les 23.00 hores. També es va procedir a la senyalització d’aparcaments per regular el trànsit a la localitat. A banda del pas per la localitat de Bossòst, el Tour va deixar també empremta en tot Aran. La nit passada, vint dels 22 equips van pernoctar en hotels de la Val d’Aran amb més de 600 ocupacions hoteleres a Baqueira, Garós, Salardú, Betrén, Vielha o Eth Pònt d’Arròs.

El Conselh Generau d’Aran, tal com va publicar SEGRE ahir, té previst elaborar en els propers dies un estudi sobre l’impacte econòmic i mediàtic que tindrà a la comarca aquesta visita llampec del Tour. Val a recordar que és la tercera vegada en els últims cinc anys que la Grand Boucle recorre la Val d’Aran. El 2014 va allotjar el mateix recorregut que en l’edició d’aquest any, entrant per la província de Lleida per Pontaut i seguint per Les i Bossòst, abans d’iniciar l’ascensió a Eth Portilhon, un dels ports mítics de la ronda gal·la. El 2016 Vielha va ser sortida d’etapa i el 2006 la meta es va instal·lar al pla de Beret.

tracking