SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Thomas, prop del triomf

Té més de dos minuts de marge a la contrarellotge d’avui per proclamar-se vencedor del Tour || Roglic va prendre ahir la tercera plaça del podi a Froome

L’eslovè Primoz Roglic celebra el triomf d’etapa i la tercera posició a la classificació general.

L’eslovè Primoz Roglic celebra el triomf d’etapa i la tercera posició a la classificació general.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’eslovè Primoz Roglic va vèncer ahir a la dinovena etapa del Tour, disputada entre Lourdes i Laruns, i al seu torn Geraint Thomas és a un pas d’aconseguir la victòria a la general. Tot es decidirà en els 31 quilòmetres de la crono d’avui. Thomas arribarà ben situat després de salvar una altra jornada sense problemes, en què va ser més fort que Chris Froome i va preferir vigilar més Tom Dumoulin. El britànic haurà de defensar més de dos minuts davant de l’holandès, més especialista en aquesta modalitat, però que ho tindrà complicat per superar el gal·lès, que ahir només es va moure per replicar els atacs i esprintar al final, amb la qual cosa va esgarrapar sis segons de bonificació. Roglic està ara a 2:24 i també ho tindrà complicat, sobretot després de l’esforç d’ahir, però la batalla serà al podi, on l’amenaça és Chris Froome, que va tornar a flaquejar i se situa a 2:37 de Thomas.

L’última jornada muntanyosa de la Grande Boucle va ser moguda i animada, amb tres principals protagonistes: Mikel Landa, Romain Bardet i l’esmentat Roglic. Els dos primers no van aconseguir l’objectiu, encara que per moments van amenaçar de fer la baralla pel podi encara més disputada a París, i el guanyador de l’etapa va aconseguir el seu premi al final i buscarà ser demà a la cerimònia dels Elisis. El Tourmalet només el va aprofitar Landa. El basc es va emportar amb ell Bardet i va aconseguir unir-se a un grup amb peces valuoses per treballar. Mentre que a darrere tot just hi havia moviments, Landa i Bardet es van veure amb més de 3 minuts d’avantatge i les seues possibilitats de pujar el podi van augmentar. El LottoNL va prendre les regnes i Robert Gesink es va esprémer, amb la qual cosa va reduir en gairebé dos minuts la diferència i va acabar amb les opcions del ciclista del Movistar. Mentre intentava escarrassar-se per mantenir la renda, Roglic donava continuïtat als moviments del seu company Steven Kruijswijk, i feia la selecció final en la qual entraven la resta de favorits, a excepció de Quintana, que no va aguantar, igual que un Froome que en canvi, ajudat per Egan Bernal, es va reenganxar en el descens cap a l’Aubisque. A l’últim port es van ajuntar tots i Roglic va tornar a mostrar la seua ambició. L’eslovè no va poder costa amunt, però en el descens cap a la meta se la va jugar, mentre Thomas es va limitar a vigilar Dumoulin i no va malgastar energia de cara a la crono, agafant uns segons per emportar-se el triomf en solitari. “Òbviament el Tour s’està atansant, però queda un dia. Necessito fer ara una bona contrarellotge. Tinc un bon avantatge, però encara he d’estar al joc i fer una bona crono. Veurem què passa, serà molt difícil. Sabia que tot el que havia de fer era seguir Dumoulin, que al seu torn estaria perseguint Roglic, que ha estat fort”, va assenyalar Thomas després de l’etapa.

tracking