SEGRE

TOUR DE FRANÇA VINT-I-UNENA ETAPA

Thomas toca el cel a París

El gal·lès de l’Sky guanya per primera vegada el Tour de França, superant Dumoulin i Froome, que el van acompanyar al podi || Es va imposar en dos etapes mítiques, a La Rosière i Alpe-d’Huez

Geraint Thomas celebra amb la bandera de Gal·les la victòria al Tour al costat de Dumoulin i Froome.

Geraint Thomas celebra amb la bandera de Gal·les la victòria al Tour al costat de Dumoulin i Froome.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gal·lès Geraint Thomas va celebrar ahir a París la primera gran del seu palmarès, un Tour de França en el qual de nou l’Sky es va apropiar el destí de la ronda gal·la, sense coronar aquesta vegada Chris Froome i el seu repte del doblet amb el Giro en una Grande Boucle sense sobresalts.

Thomas va deixar de ser un més de l’Sky, com feia per a Bradley Wiggins el 2012. Aquell any va començar el festival d’una estructura que domina el Tour amb un ritme infernal, fins i tot tenint dos opcions de victòria. El ciclista de Cardiff va partir fa tres setmanes a l’ombra de Froome, que buscava entrar en l’històric club dels cinc Tours, però la prova va decidir el debat. El quatre vegades campió, les tres últimes seguides, partia com a favorit. Més encara després de guanyar el Giro. Froome va arrossegar fins uns dies abans de l’inici del Tour la investigació del positiu per salbutamol a la Vuelta, arxivada per l’UCI. Al britànic se’l va esperar fins al final però no va acabar d’aparèixer.

Mentrestant, Thomas va anar cremant etapes, assolint el liderat en l’onzena etapa. Als Alps, amb un doblet a La Rosière i Alpe-d’Huez, el gal·lès va demostrar ser el més fort d’un equip que li respondria. Nibali fora, Froome, Nairo Quintana i Mikel Landa sense forces i llastats per avaries que va salvar Thomas i un equip que no deixava presoners apuntaven a un final sense emoció. Gregaris de luxe com Castroviejo, Bernal i Kwiatkowski al servei del gal·lès a la muntanya, en un equip que va vigilar bé de prop Doumolin i Roglic. A Froome li va faltar gasolina per aconseguir un doblet. El britànic almenys va salvar el podi en la contrarellotge de dissabte. Doumolin va lluitar gairebé en solitari amb tot l’Sky, però va resultar que era Thomas, el tapat. Fins a la crono final va arribar sobrat el ciclista gal·lès, que no la va guanyar per intentar que fos el seu company el que se la quedés, en potser l’única estratègia de l’Sky que no els va sortir bé. Quant a la resta de mallots de guanyadors, Alaphilippe va ser el millor de la muntanya, Sagan es va quedar el verd de la regularitat i Roger Latour, el dels joves.

Geraint Thomas celebra amb la bandera de Gal·les la victòria al Tour al costat de Dumoulin i Froome.

Geraint Thomas celebra amb la bandera de Gal·les la victòria al Tour al costat de Dumoulin i Froome.EFE

tracking