Un Barça sense mundialistes s'imposa al Tottenham

Bon debut d’Arthur, amb golàs inclòs, i Malcom va marcar el penal decisiu

Els jugadors blaugrana celebren el segon gol aconseguit pel debutant Arthur.

Els jugadors blaugrana celebren el segon gol aconseguit pel debutant Arthur.EFE

El Barça, amb gran protagonisme per als més joves, va debutar aquesta pretemporada (diumenge a la matinada a Espanya) amb una victòria a la tanda de penals sobre el Tottenham anglès (5-3) en un partit que va acabar 2-2 i en el qual van debutar Arthur –que va fer un golàs–, Lenglet i Malcom, autor del gol que va segellar la victòria des dels 11 metres.

Va ser una solvent estrena per als blaugranes, que van anar de més a menys, davant d’un contrincant que venia de superar per 4-1 la Roma en el torneig amistós conegut com a Copa Internacional de Campions.

“M’han agradat moltes coses dels jugadors del Barça B, com la iniciativa i la facilitat en el joc”

El domini del Barça a la primera part va ser total. Si bé va ser Lucas Moura qui amb els seus dríblings i filigranes va arrancar d’inici els aplaudiments del públic, els d’Ernesto Valverde es van posar els espectadors a la butxaca amb Sergi Roberto com a brúixola, capaç de controlar el joc i subministrar pilotes a les bandes, on van brillar Rafinha i el jove Juan Miranda. Munir va aconseguir l’1-0, però immediatament després arribaven males notícies per a l’expedició blaugrana amb les lesions de Denis Suárez (minut 19) i André Gomes (minut 21).

Malgrat això, el setge català va continuar amb un gran xut de Semedo i gran parada de l’argentí Gazzaniga, i el gol per l’escaire i des de fora de l’àrea d’Arthur.

La irrupció del nouvingut Malcom, que va deixar un parell de bons detalls, va ser el principal atractiu de la segona part, atapeïda de joventut a les files del club català, però la inexperiència dels quals va permetre als anglesos empatar el partit.