Castroviejo, plata a la contrarellotge dels Europeus

El basc es va quedar a 63 centèsimes de l’or, en una prova marcada per la pluja

Jonathan Castroviejo, durant la contrarellotge de Glasgow.

Jonathan Castroviejo, durant la contrarellotge de Glasgow.EFE

Jonathan Castroviejo va obtenir ahir la plata a la contrarellotge dels Europeus de ciclisme, que es disputen a Glasgow, una prova en la qual es va quedar a 63 centèsimes de la medalla d’or del belga Campenaerts, que va revalidar el títol. En un traçat de 45,7 quilòmetres sota la pluja, el ciclista de Getxo va anar remuntant posicions en una prova en la qual va començar marcant el tercer millor crono en el primer punt intermedi (13:33). Ja en el segon punt cronometrat, es va posar al capdavant (38:21), una posició que va mantenir a l’arribar a la línia de meta (53:39.41). Quan l’or semblava clar, Victor Campenaerts va millorar el seu temps en 63 centèsimes i el va privar de l’èxit.

Mentrestant, l’alemany Maximilian Schachmann es va adjudicar la medalla de bronze. L’altre ciclista de la selecció en competició, el vitorià Víctor de la Parte, va acabar a la trentena posició (58:11.66), a 4:32.

Campenaerts va revalidar el títol masculí, mentre que l’holandesa Van Dijk va sumar el tercer or seguit

A la prova femenina, de 32,3 km, l’holandesa Ellen van Dijk, cinc vegades campiona mundial en ruta, es va endur la medalla d’or a l’acabar la prova en un temps de 41:39, dos segons millor que el de la compatriota Anna van der Breggen, que es va penjar la plata. Van Dijk va revalidar així el títol i el va sumar als obtinguts en la mateixa prova els anys 2016 i 2017. L’alemanya Trixi Worrack va completar el podi. La basca Lourdes Oyarbide va acabar vint-i-quatrena (46:13).