SEGRE

BÀSQUET LEB OR

Mendiburu serà el segon entrenador del Força Lleida

L’exjugador assumeix el lloc després de trencar-se l’acord amb Lluís Pino

Xavi Mendiburu, en un partit aquesta temporada amb el Club Bàsquet Pardinyes, a la Lliga EBA.

Xavi Mendiburu, en un partit aquesta temporada amb el Club Bàsquet Pardinyes, a la Lliga EBA.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavi Mendiburu, que aquest estiu s’ha retirat com a jugador als 37 anys, serà finalment el segon entrenador del Força Lleida la temporada vinent. El badaloní, format al planter del Joventut i que havia jugat a la Lliga ACB amb Estudiantes i Menorca, així com amb el Lleida Bàsquet a la LEB Or, ha penjat les botes aquest estiu després de militar les dos últimes campanyes al CB Pardinyes. L’elegit per a aquest lloc era inicialment el barceloní Lluís Pino, que coneixia perfectament Jorge Serna, ja que el va tenir com a alumne a l’INEFC i com a ajudant al Montsó la temporada 2008-2009.

Les dos parts havien arribat a un principi d’acord el mes de maig passat, per la qual cosa Pino havia d’incorporar-se una vegada acabés la seua tasca com a entrenador dels Marinos de la lliga veneçolana. Finalment, diferències d’última hora en les xifres del contracte i la possibilitat del tècnic de prorrogar la seua vinculació amb l’entitat sud-americana han acabat refredant la relació, per la qual cosa el club ha apostat finalment per Xavier Mendiburu. El badaloní, que té el carnet d’entrenador nacional, ja tenia previst incorporar-se al cos tècnic del Força Lleida, encara que inicialment la seua tasca havia de ser la de segon ajudant.

D’altra banda, el club lleidatà confia poder oficialitzar ben aviat la incorporació de Sergi Quintela, escorta de 22 anys i 1,85 metres d’altura que arribarà cedit pel Breogán, nou equip de la Lliga ACB. La cessió del gallec es farà efectiva una vegada sigui ferma la seua renovació amb els de Lugo. Quintela ha jugat durant les dos últimes temporades al Breogán, amb els quals ha aconseguit l’ascens a l’ACB el curs anterior, en què va fer de mitjana 4,1 punts, 1 rebot i 4 de valoració, encara que repartits en poc més d’11 minuts per partit. El gallec serà la sisena incorporació de cara a la temporada vinent i només queda per cobrir una fitxa, la d’un base que segurament serà nord-americà. La direcció tècnica confia tancar l’operació abans que l’equip iniciï la pretemporada el pròxim 27 d’agost, si bé el dia 20 començaran les revisions mèdiques.

tracking