Bon sabor de boca

El Barcelona pren impuls abans del debut de lliga de dissabte golejant el Boca Juniors al Trofeu Joan Gamper || Malcom, Messi i Rafinha van plasmar la superioritat del conjunt blaugrana marcant tres golassos a un rival que no va tenir cap opció

Malcom, Vidal, Arthur i Lenglet, al costat d’Abidal, al congrés.

Malcom, Vidal, Arthur i Lenglet, al costat d’Abidal, al congrés.FCBARCELONA.CAT

El Barcelona es va adjudicar ahir el Trofeu Joan Gamper al derrotar el Boca Juniors (3-0), en un partit amb poc ritme, més igualat del que va reflectir el marcador final i en el qual Malcom, Messi i Rafinha van posar els tres gols.

Ernesto Valverde va plantejar el duel amb Arturo Vidal i Malcom, dos dels nous fitxatges per a aquesta temporada, a l’onze titular. També va alinear Leo Messi, mentre que Rakitic va fer les funcions de Sergio Busquets al centre del camp, Miranda, del de la base, va substituir Jordi Alba a la banda esquerra i Munir va ocupar la plaça d’ariet de Luis Suárez.

Valverde va introduir fins a vuit canvis durant el descans, encara que va mantenir l’esquema ofensiu

Un 4-3-3 que serà, segons sembla, el sistema de capçalera del tècnic blaugrana aquesta temporada, amb Messi partint des de la dreta però amb llibertat per moure’s, com sempre, per tot el flanc d’atac.

El domini de la pilota va pertànyer a l’equip blaugrana durant els primers minuts davant un Boca Juniors que va començar amagat, esperant la seua ocasió a la contra. Un primer tret de Messi des de la frontal que va sortir desviat i un xut de Malcom que va se’n va anar a fora van ser les primeres aproximacions del Barça durant els primers quinze minuts. Coutinho, en una jugada personal, va posar a prova el porter visitant Andrada des de la frontal de l’àrea i, dos minuts després, Malcom va rebre a la banda esquerra de Leo Messi i es va estrenar com a golejador al Camp Nou, amb un tir sec i potent amb l’esquerra (1-0).

Van abaixar la tensió els blaugrana després de marcar l’1-0 i va començar a aparèixer el Boca al camp contrari, especialment amb les internades d’un hàbil Villa per banda dreta. Tanmateix, les dos primeres ocasions dels argentins van arribar seguides a la mitja hora de joc, en sengles córners. En el primer, Goltz va rematar de cap a les mans del porter Ter Stegen i, en el segon, l’altre central xeneize, Izquierdoz, va rematar, també de cap, però desviat. Amb l’equip dirigit per Guillermo Barros Schelotto sentint-se cada vegada més còmode en el duel, va aparèixer Leo Messi entre línies buscant una paret amb Munir que li acabaria tornant Goltz en un mal rebuig, per batre amb una subtil vaselina Andrada, a sis minuts per al final de la primer meitat (2-0).

A la jugada següent, Munir, que tornava al Camp Nou després de la seua cessió, va robar una pilota i va poder marcar el tercer als argentins, però aquesta vegada el porter visitant Andrada va estar atent per rebutjar el tret. També va poder rebutjar la segona rematada de Malcom, en una doble ocasió blaugrana.

El Barcelona va continuar arribant amb el seu futbol intermitent, mentre el Boca Juniors, encara sense Tévez i Pavón sobre la gespa del Camp Nou, insistia buscant el premi del gol. A l’última jugada abans d’arribar al descans, va estar a punt d’aconseguir el gol el conjunt visitant. Villa va acabar un dels seus clàssics eslàloms per la dreta amb un xut al pal. El rebuig va caure a les botes de Nández, però Umtiti va treure la pilota a la línia de gol.

Valverde va canviar vuit jugadors al descans i el Barcelona va començar amb un equip pràcticament nou la segona meitat. Barros Schelotto es va unir al rosari de canvis i el ritme del partit va decaure molt després de la represa, amb un 2-0 que deixava el matx pràcticament decidit a favor dels blaugrana.

Només un gran gol de Rafinha, amb control amb el pit i barret a Andrada inclòs després de traçar una paret precisa amb Luis Suárez, va rescatar el partit del tedi (3-0). Per part del Boca Juniors, en canvi, amb prou feines hi havia notícies en aquest segon acte. Només una rematada de cap forçada d’Izquierdoz i un mà a mà de Zárate amb Cillessen molt ben resolt pel porter blaugrana i que el VAR va anul·lar instants després per fora de joc del davanter visitant.

A la recta final, Vermaelen, que va fer volar Andrada a la sortida d’un córner, i Riqui Puig, de la Masia, que va creuar massa sobre la sortida de l’arquer argentí, van estar a punt de fer el quart per al Barça, que es va adjudicar de nou el seu tradicional trofeu estiuenc. De fet, els blaugranes l’han aconseguit en les últimes edicions i l’últim equip capaç de guanyar al Camp Nou va ser la Sampdoria l’estiu de l’any 2012.

La pretemporada va arribar a la fi per a un Barça que debutarà a la Lliga aquest dissabte (22.15 hores), de nou al Camp Nou, quan rebrà l’Alabès.

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va iniciar ahir el discurs al XXXIX Congrés Mundial de Penyes amb un record a Sandro Rosell, recordant el seu paper impulsant el moviment associatiu i reivindicant la seua posada en llibertat. “És injust que faci quinze mesos que està en presó preventiva”, va dir davant de més d’un miler de penyistes, un centenar d’ells lleidatans. “Va ser ell el que va impulsar un Congrés de Penyes i m’agradaria començar amb un record cap a Rosell, que com sabeu està en presó preventiva des de fa quinze mesos. Gràcies al seu impuls podem ser avui aquí”, va dir, cosa que va provocar l’aplaudiment dels assistents.

Bartomeu es va mostrar convençut que l’entitat pot viure “un any històric” ja que els equips de les diferents seccions aspiren “a guanyar-ho tot” aquesta campanya, va explicar davant dels representants de més de quatre-centes penyes.

El president va dir que té “el convenciment que podem viure un any històric. Hem començat molt bé la temporada i esperem acabar-la encara millor”, va manifestar. Després de recordar els dinou títols aconseguits pels equips professionals del curs passat –“el llistó està molt alt però no ens conformem amb menys”, va afirmar–, va agrair l’aportació dels jugadors que van contribuir a aconseguir-los, començant per Andrés Iniesta. “Quan torni del Japó tindrà altres tasques al club de les quals ja hem parlat”, va revelar sobre els plans per al jugador manxec quan es retiri.