TENIS COMPETICIÓ

Djokovic ascendeix al sisè lloc després de fer història a Cincinnati

Primer jugador a guanyar els 9 Masters 1.000

Djokovic besa el trofeu guanyat a Cincinnati, on va completar els nou Masters 1.000 del circuit.EFE

El serbi Novak Djokovic, guanyador la matinada de diumenge a dilluns del Masters 1.000 de Cincinnati, ha pujat fins al lloc número sis de la classificació mundial, ascendint quatre posicions respecte a la setmana passada. Djokovic, que va fer història al convertir-se en el primer tenista a guanyar els nou Masters 1.000, se situa ara al sisè lloc amb un total de 4.445 punts. El serbi va vèncer per 6-4 i 6-4 el suís Roger Federer, que continua segon a la classificació mundial, a gairebé 3.000 punts de Rafael Nadal, que segueix com a número u.

El tenista serbi va doblegar amb autoritat Federer per alçar el torneig de Cincinnati, setè Masters 1.000 de la temporada i l’únic que li faltava per convertir-se en el primer campió dels nou. El Golden Masters eleva un Nole cada vegada més en forma, com ja va començar a deixar clar fa un mes al guanyar el seu 13è Grand Slam a l’herba de Wimbledon. Cinc anys després de guanyar a Montecarlo el penúltim, el serbi va completar un ple únic, que va començar el 2007 guanyant els tornejos de Miami i el Canadà.

El serbi va superar a la final el suís Roger Federer, que segueix segon en el rànquing, per 6-4 i 6-4

Pel que fa a la categoria femenina, l’holandesa Kiki Bertens es va armar de paciència i tenis per remuntar (2-6, 7-6 (6), 6-2) a la número u del món, la romanesa Simona Halep, i aixecar el segon títol de la temporada i el sisè de la seua carrera. Bertens va succeir en el palmarès Garbiñe Muguruza –eliminada en el seu debut–, en la seua victòria més important, la d’una cita a Ohio que marca el compte enrere cap al US Open. Halep semblava encaminada a la victòria i va arribar a tenir bola de campionat en la mort sobtada del segon set, però l’holandesa es va mostrar més segura.

Muguruza surt ara del Top Ten i ocupa el lloc 12 en el rànquing femení.