SEGRE

PIRAGÜISME COMPETICIÓ

Saül Craviotto aspira a doble medalla en el Mundial

L’or olímpic i europeu competeix des de demà en K2 200 metres i K4 500

Saül Craviotto i Cristian Toro celebren el seu or europeu el juny passat al concloure la prova.

Saül Craviotto i Cristian Toro celebren el seu or europeu el juny passat al concloure la prova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya, amb el lleidatà Saül Craviotto al capdavant, es presenta amb un equip potent, ple d’opcions de podi, als Mundials de piragüisme en aigües tranquil·les de Montemor-o-Velho (Portugal), que començaran avui dimecres amb les proves de paracanoa i acabaran diumenge.

En aquesta oportunitat, ja a meitat de camí cap a Tòquio 2020, la delegació hispana vol demostrar aquest potencial i ratificar les bones previsions en vista del rendiment en els últims temps.

Craviotto participarà en dos proves, el K2 200 metres al costat de Cristian Toro, amb el qual es van proclamar campions olímpics a Rio 2016, i en el mediàtic K4 500 –per les expectatives que ha creat de cara a Tòquio 2020– en el qual a més del lleidatà i del gallec també formen part de l’equip Marcus Cooper i Rodrigo Germade.

Craviotto iniciarà el Mundial demà dijous amb les eliminatòries de K2 200. El lleidatà i Cristian Toro competiran en la segona sèrie intentant assolir directament la final de dissabte o bé aconseguir-ho en les semifinals de demà.

Quant al K4 500 dissabte es disputaran les sèries classificatòries i les semifinals, i diumenge la final. Tant en K2 200 com en K4 500 les opcions de medalla, inclòs l’or, són clares per a Craviotto, que al juny es va proclamar campió d’Europa en les dos proves.

L’equip “arriba amb moltes aspiracions”, va asseverar ahir Ekaitz Saies, director tècnic de la Federació Espanyola, que considera que hi ha “una generació d’or”, per la qual cosa la pretensió és “brillar”.

“Hem treballat molt durament i venim amb molta confiança. Durant aquesta temporada les coses han anat segons el planejat, o fins i tot millor de l’esperat, de forma que som optimistes respecte al potencial d’aquest equip”, va apuntar al web de l’RFEP.

“Si ens basem en els resultats més recents, el K4 500 de Craviotto, Toro, Cooper i Germade té moltes opcions d’aconseguir una medalla. El mateix ocorre amb Carlos Garrote en K1 200 i Roi Rodríguez en K1 1000, Craviotto i Toro en K2 200, el K2 1000 de Cubelos i Peña o el C2 1000 de Vallejo i Sieiro”, va assenyalar.

tracking