SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE LA GRAN BRETANYA

Màrquez firma el quart millor crono en els lliures

“Si ha cobrat el que ha reasfaltat, s’ho hauria de fer mirar”, va manifestar

Marc Màrquez conversa amb el seu equip durant la sessió d’entrenaments lliures a Silverstone.

Marc Màrquez conversa amb el seu equip durant la sessió d’entrenaments lliures a Silverstone.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andrea Dovizioso (Ducati) es va anticipar al duel d’estratègies que s’espera per al GP de la Gran Bretanya de MotoGP com a conseqüència de les condicions climatològiques i es va enfilar fins a la primera posició dels lliures davant de l’amenaça que la pluja sigui protagonista.

Si en la primera tanda va ser Maverick Viñales (Yamaha) qui es va convertir en la referència de la categoria, a la tarda va haver de conformar-se amb la tercera plaça. En la segona tanda tots els pilots van ajustar al màxim abans que comencés a ploure. Aquesta circumstància va permetre veure situacions com la de Jorge Lorenzo (Ducati), a qui es va veure en posicions molt endarrerides fins que es va guanyar la cinquena plaça, just darrere de Marc Màrquez (Honda), que va caure al matí en el revolt 16 i a la tarda va sortir en aquest mateix punt, en totes dos ocasions sense conseqüències. Dovizioso va aconseguir el millor temps amb un registre de 2:01.385, cinc mil·lèsimes més ràpid que Cal Crutchlow (Honda), que va relegar Viñales a la tercera posició. Darrere del trio capdavanter va estar Màrquez, donant mostres d’estar forçant la situació, al buscar el límit en determinats punts, conscient que allà es poden guanyar mil·lèsimes. Màrquez es va mostrar molt crític amb el traçat, que encara que ha estat reasfaltat, continua tenint molts sots. “No sé qui l’ha reasfaltat. No sé si ha cobrat. Però s’ho hauria de fer mirar perquè hi ha molts sots. Per a tothom és el mateix i cal saber gestionar-ho. Però ja que posen un asfalt nou, esperàvem disfrutar més”, va manifestar. “Intentarem aconseguir un lloc a la primera fila, però si no és possible, no hem d’anar més enrere de la segona, perquè hi ha moltes possibilitats de pluja diumenge i serà important sortir davant”, va afegir el pilot de Cervera després de la sessió.

Àlex va acabar cinquè en Moto2, pero va ser el més ràpid en mollLa pluja, que va començar a caure al cap de pocs minuts de començar la segona i última tanda de proves lliures de Moto2, va deixar les coses com estaven al matí, amb l’alemany Marcel Scchrotter al capdavant de la classificació provisional, davant de l’italià Mattia Pasini i del britànic Sam Lowes, amb Àlex Màrquez en la cinquena posició. Tanmateix, el lleidatà va ser el més ràpid en moll i afronta motivat el Gran Premi després de dos abandons consecutius.

Marc Màrquez conversa amb el seu equip durant la sessió d’entrenaments lliures a Silverstone.

Marc Màrquez conversa amb el seu equip durant la sessió d’entrenaments lliures a Silverstone.REPSOL MEDIA

tracking