SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

El francès Molard, nou mallot roig

L’australià Clarke s’imposa a l’esprint després d’una fuga

L’australià Simon Clarke celebra la victòria a l’entrar a meta.

L’australià Simon Clarke celebra la victòria a l’entrar a meta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’australià Simon Clarke, de 32 anys, va fer bona l’escapada del dia a l’imposar-se en un reduït esprint de tres corredors ahir a la cinquena etapa de la Vuelta, entre Granada i Roquetas de Mar, de 188,7 quilòmetres, en la qual el polonès Michal Kwiatkoski (Sky) va cedir el mallot roig al francès Rudy Molard (Groupama FDJ).

Clarke, guanyador d’una etapa el 2012 (Valdezcaray) i del premi de la muntanya a la Vuelta, va ser el més ràpid a la recta de meta, on va concretar el seu triomf davant dels altres dos últims supervivents de l’escapada del dia, l’holandès Bauke Mollema (Trek) i l’italià Alessandro de Marchi (BMC).

Darrere arribava un grup amb el francès Rudy Molard, que es va veure beneficiat per la parsimònia del pilot i la falta d’interès de l’Sky per defensar el mallot roig de Kwiatkoswki.

El grup va arribar a 4.55, suficient perquè el francès s’enfundés el mallot roig de líder, set anys després que un altre francès, Sylvain Chavanel, vestís per última vegada aquesta peça.

Va ser una jornada de transició entre Granada i la costa d’Almeria amb gairebé 3.000 metres de desnivell acumulat en terreny complicat. I amb calor, molta calor, a més de 30 graus centígrads.

En aquestes condicions, els favorits van decidir passar full amb el menor desgast possible. Fins al punt que l’Sky, boig per deixar la samarreta roja a l’esquena d’un altre corredor que no fos Kwiatkowski, va deixar actuar els aventurers perquè a les pròximes etapes siguin altres equips els que portin les regnes, en aquest cas el Groupama de Molard.

Un alleujament per a l’esquadra britànica, un honor per a la francesa. Avui es disputa la sisena etapa entre Huércal-Overa i San Javier, al mar Menor, de 155,7 quilòmetres i dos ports de tercera enmig del recorregut, l’últim a més de 50 quilòmetres de la meta, que no haurien d’impedir una arribada a l’esprint per a velocistes purs.

tracking