HOQUEI LLIGA CATALANA

Victòria i a quarts!

El Lleida Llista derrota el Calafell i passa a la ronda següent com primer de grup || El club obrirà un compte perquè els aficionats puguin aportar diners davant de la falta d’espònsor

Maxi Oruste controla una bola davant del porter del Calafell, en presència de Bruno di Benedetto, autor d’un dels gols del Llista.AMADO FORROLLA

El Lleida Llista es va classificar ahir per a quarts de final de la Lliga Catalana d’hoquei. Ho va fer com a campió de grup al derrotar el Calafell per 3-1 i es jugarà el pas a la final dilluns a Igualada, davant del perdedor del Barcelona-Vendrell, que es juga avui.

Després d’un mal inici en aquesta competició, amb una derrota per 1-4 davant de l’Alcoi, l’equip d’Albert Folguera ha sabut redreçar el rumb i, després de derrotar l’Igualada per 4-3 i el Calafell per 3-1, es troba a dos partits de tornar a lluitar per un títol. No ho tindrà fàcil, perquè dilluns es mesurarà a quarts amb el Barcelona o el Vendrell. Si supera els quarts la semifinal serà el dia 10 i, la final, es jugarà l’11.

El Lleida Llista va començar molt bé el partit. Des de bon principi, va aconseguir el control de la bola des del primer minut davant d’un Calafell que ho passava malament en defensa i que amb prou feines tenia presència en atac. Les poques vegades que es va atansar a la meta defensada per Lluís Tomàs, el de Tremp es va mostrar infranquejable. El Llista va estrènyer el setge a la meta visitant, però li va faltar punteria. Això sí, quan la va trobar, va deixar el partit vist per a sentència. Roberto di Benedetto va marcar l’1-0 al minut 13, Joan Cañellas va fer el 2-0 (14’) i, el 19, era Bruno Di Benedetto que anotava el 3-0. En ple assetjament local, Jordi Creus va disposar de tres o quatre ocasions, però no va sentenciar. Tampoc va encertar Roberto di Benedetto en un mà a mà amb Martí Serra (22’). 3-0 al descans. A la segona part el Llista va acusar l’esforç i va abaixar el ritme, però un excel·lent Gerard Folguera –que va suplir Lluís Tomàs– va evitar que el Calafell es fiqués en el partit al parar un penal a Gerard Pujol (35). Un minut després, de nou Creus va deixar escapar l’ocasió de sentenciar al fallar un llançament directe per la desena falta del rival. El Calafell va marcar el 3-1 al 39, però el Llista va apartar el sofriment tancant bé la defensa i encara va tenir una altra opció clara amb una falta directa que va errar Roberto. D’altra banda, el club obrirà dilluns un compte corrent, recollint una idea llançada a través de les xarxes socials, perquè els aficionats puguin aportar diners per al desplaça

ment a Barcelos, ja que encara no tenen patrocinador.

Folguera: “A la segona part s’ha notat que ens falta ritme”L’entrenador del Lleida Llista, Albert Folguera, es va mostrar molt satisfet per la victòria aconseguida, quan encara no fa ni dos setmanes que va iniciar la pretemporada: “A la primera part ho hem fet molt bé, encara que en la segona s’ha notat que encara ens falta ritme. Disculpo els jugadors perquè fa menys de dos setmanes que estem treballant. En els últims vuit minuts hem tornat a estar seriosos en defensa i només ens ha faltat rematar el partit”, afegint que “això no ha fet més que començar”. Va celebrar estar a dos passos “de tornar a lluitar per un títol”.