Maxi i Aspas enderroquen la fortalesa defensiva de l’Atlètic a Balaídos

El Celta marca els dos gols al segon temps

Iago Aspas celebra el gol que va aconseguir ahir a Balaídos, davant dels decebuts defenses atlètics.EFE

El Celta va sumar la segona victòria de la temporada al vèncer l’Atlètic (2-0), en un partit que es va decidir als primers minuts del segon temps, amb una decisiva relliscada de Godín que va aprofitar Maxi Gómez per marcar i un cop de cap de Iago Aspas entre els defenses Savic i Giménez, dos jugades claus per demolir el sistema defensiu atlètic. El pla dels entrenadors va funcionar a la perfecció durant el primer temps: ordre i contenció defensiva; un pla dissenyat per minimitzar els errors, per evitar viatges d’anada i de tornada amb l’equip descol·locat. No hi va haver contraatacs. No hi va haver desbordaments i només hi va haver dos ocasions amb perill: un tret lateral de Iago Aspas per al Celta i un xut molt més amenaçador de Griezmann per a l’Atlètic, provocat per una pèrdua de Lobotka. Tot va canviar al començament de la segona part. L’únic error defensiu de l’Atlètic el va castigar el Celta amb el gol de Maxi al minut de la segona meitat (1-0). L’equip de Simeone no va tenir temps per recompondre’s, ja que cinc minuts després, el mateix Maxi va ficar una pilota a l’àrea que va rematar de cap a gol Iago Aspas, sol en el moment del salt entre els defenses Savic i Giménez (2-0). L’Atlètic va exhibir una feblesa defensiva atípica. Va ser vulnerable a les pilotes penjades a l’àrea, com va demostrar Cabral posteriorment en un cop de cap a gol davant de la passivitat de Godín i Arias, una diana que va revisar el VAR i va anul·lar per un ajustat fora de joc Mateu Lahoz. El Celta va viure còmode, va tenir la pilota, i l’Atlètic, tot i la presència de Kalinic i Lemar, no va acostar-se a la porteria rival, tret d’una volea de Giménez, i va quedar bloquejat i dominat pel Celta.