SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Quants futbolistes han jugat amb el Lleida en els darrers 7 anys?

El Lleida continua ampliant la llista de futbolistes que han debutat al primer equip des que es va fundar el 2011 || I encara falten cinc fitxatges per jugar

Formació inicial del Lleida Esportiu diumenge passat a la Ciutat Esportiva de l’Espanyol.

Formació inicial del Lleida Esportiu diumenge passat a la Ciutat Esportiva de l’Espanyol.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des que el Lleida Esportiu va començar a competir a la Segona divisió B, la temporada 2011-12, ja són 127 futbolistes els que han jugat amb el primer equip en aquests set anys i vuit temporades d’història de l’entitat, inclosos els dos partits de Lliga que ja s’han jugat de l’actual 2018-19, la vuitena des de la fundació del club després de la desaparició de la UE Lleida.

Des d’aquell estiu del 2011, el Camp d’Esports està sent una desfilada de futbolistes cada estiu, amb la qual cosa a cada plantilla hi ha una renovació total respecte a l’anterior. La temporada en què hi va haver menys incorporacions va ser la del 2013-14, amb nou fitxatges. En totes la resta, la xifra d’incorporacions ha oscil·lat entre els tretze i els vint. A l’actual són quinze els jugadors que ha incorporat el Lleida, malgrat que, al finalitzar la temporada passada, el director esportiu del club, Jordi Esteve, va dir que la idea sobre la qual estava treballant era la d’incorporar “entre quatre i vuit” futbolistes. A més de fitxatges per al primer equip, el club es beneficia del fet de disposar d’un filial, la qual cosa li permet incorporar jugadors sub-23 que també poden jugar amb el “gran”.

De tots els futbolistes que han fitxat, vuitanta han estat només una temporada al club

Malgrat la intenció inicial de mantenir el bloc de l’any passat, al final només s’han quedat sis jugadors de la passada campanya: Albístegui, Noel, Leto, Mousa, Trilles i Juanto Ortuño. El club ha acabat donant la baixa a vint-i-dos jugadors dels que van disputar algun partit la campanya passada. Als 118 futbolistes que havien jugat amb el Lleida al finalitzar la temporada passada, s’afegeixen els nou que ja han debutat a l’actual i que eleven a 127 la xifra de jugadors que han defensat la samarreta del primer equip. Són Dalmau, Soriano, Tano, Joan Oriol, Artiles, Cano, Pedro Martín, Calavera i el del planter Alpha. No s’inclouen Pau Torres i Marc Martínez que, sent fitxatges d’aquest any, ja havien debutat a l’etapa anterior. Aquesta xifra encara s’elevarà als 132 jugadors quan debutin els cinc nous que encara no ho han fet: Josemi, Xemi, Almagro, Peeters i Quintero. I encara pot créixer si debuta, al llarg d’aquesta temporada, algun jugador del filial, cosa habitual en cada temporada. D’aquests 127 jugadors utilitzats, vuitanta han estat només una temporada al club, per la qual cosa tan sols són quaranta-set els que hi han estat dos o més temporades. Entre aquests 47 jugadors n’hi ha diversos del planter que, sense ser estrictament membres de la primera plantilla, han jugat partits en una o algunes. Seria el cas de Peco, Borda, Viñes, Putxi, Jordi Martínez, Genís Serra, Oriol Esteve o Saife. Així, cada jugador dels que ha fitxat el Lleida en aquests set anys ha jugat 1,5 temporades i 33 partits de mitjana.

tracking