SEGRE

CICLISME DESCENS URBÀ BTT

El Down Town Internacional Lleida torna el 7 d'octubre

Amb un centenar de bikers de tot el món, entre els quals del Brasil i França

Un biker baixa pel carrer Cavallers durant una edició del Down Town.

Un biker baixa pel carrer Cavallers durant una edició del Down Town.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida acollirà el diumenge 7 d’octubre el Down Town Internacional Ciutat de Lleida, un descens urbà espectacular de BTT que parteix de la Seu Vella i que comptarà en aquesta onzena edició amb la participació d’un centenar de bikers de tot el món. La prova, que organitza la Penya Ciclista Colomina i l’empresa Ocisport, forma part del calendari internacional i puntua per a l’UCI i la Copa Catalana.

El recorregut, com de costum en aquesta singular prova, començarà al Castell de la Suda i acabarà al costat de l’emblemàtic edifici del Mont de Pietat, després d’un descens vertiginós d’1,5 quilòmetres que els bikers completaran en menys de dos minuts.

Els millors pilots, com així es diuen també els corredors de descens, prendran els carrers del Barri Antic, per convertir-los de nou en un impressionant circuit de bicicleta de muntanya. No hi ha cap altra prova a Lleida que integri tan a la perfecció l’esport amb el nucli urbà més emblemàtic de la ciutat antiga, prenent la Seu Vella com a punt de partida i referència en tot moment en el descens.

El traçat estarà atapeït d’escales i amb trams de gran velocitat i salts de més de cinc metres per sobre de camions i cotxes distribuïts pels estrets carrers.

Pel que fa a la participació, estan confirmats bikers de la talla dels brasilers Wallace Miranda, guanyador de l’edició anterior; Edgar Carvalho, que també va guanyar aquesta prova lleidatana; i Gabriel Giovanni, vencedor de la prestigiosa Descida das Escadas, el down town que se celebra a la ciutat de Santos. També hi haurà representació francesa amb Jean Marc Picas, que és campió júnior de la Copa Catalana.

També estan confirmats el madrileny Niki García, campió de Castella i Lleó, així com alguns dels millors bikers andorrans i, entre els lleidatans, Pol Bonet (Penya Ciclista Colomina), vuitè elit a la Copa Catalana i sisè a la Copa de Sao Paulo l’any passat.

Quant a la participació femenina, destaquen les lleidatanes Ares Masip, campiona de la Copa Catalana, així com Cristina Urgell i algunes corredores franceses.

tracking