SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

L'italià Petilli ja té l'alta després de caure i patir una commoció cerebral

L’italià Viviani estén els braços per celebrar la victòria.

L’italià Viviani estén els braços per celebrar la victòria.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’italià Simone Petilli (UAE Team Emirates), que ahir va haver d’abandonar la Vuelta al tenir una dura caiguda a 41 quilòmetres de la meta de la desena etapa, va patir una commoció cerebral com a conseqüència del cop, encara que es trobava en estat estable i va rebre l’alta. Petilli, de 25 anys i debutant a la cursa espanyola, va ser atès pels metges de l’organització a la ruta, que van decidir el seu trasllat en ambulància a un hospital de Zamora amb un fort traumatisme cranioencefàlic. Després de caure, va perdre el coneixement i els metges van haver d’intubar-lo. A través d’un comunicat, l’UAE Team Emirates va informar que l’italià “ha patit una commoció cerebral després d’estar breument inconscient”. D’aquesta forma, l’italià es converteix en el tercer abandó de la Vuelta 2018, per la qual cosa queden 173 ciclistes.

Pel que fa a l’etapa, un altre italià, Elia Viviani (Quick-Step Floors), va guanyar ahir la desena, disputada entre Salamanca i Bermillo de Sayago sobre 177 km, a l’imposar-se en un esprint massiu a Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) i Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo), amb Simon Yates (Mitchelton-Scott) com a líder.

Viviani, que ja havia estat guanyador de la tercera etapa, va repetir èxit superant amb marge Sagan, que li va intentar agafar la roda però no va tenir forces per avançar-lo, i va fer bo el treball en l’aproximació a la meta del seu equip.

El velocista del Quick-Step Floors continua demostrant el seu gran estat de forma en la que ell mateix considera la seua millor temporada, amb setze triomfs a l’historial fins al moment.

Sense rotondes ni altres zones perilloses, la lluita va ser neta i el mà a mà entre el campió italià i el campió del món va caure del costat transalpí.

No va ser plàcida l’arribada quant a atacs, ja que l’equip belga va haver de neutralitzar un potent intent en solitari de l’austríac Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe) just sota la pancarta de l’últim quilòmetre.

Fora de la lluita pel triomf d’etapa, va destacar el gran nombre de punxades que van patir els integrants del pilot en els últims vint quilòmetres. El destí va voler que tres caps de files com Nairo Quintana (Movistar), Wilco Kelderman (Sunweb) i el líder de la general Simon Yates (Mitchelton-Scott) fossin algunes de les “víctimes” de les esmentades punxades.

tracking