FUTBOL LLIGA DE NACIONS

Luis Enrique debuta en gran

Guanya Anglaterra a Wembley en l’estrena al capdavant de la selecció amb un joc prometedor després del fracàs a Rússia || Saúl i Rodrigo van remuntar i De Gea va reivindicar-se

El davanter del València Rodrigo, que va ser l’autor del segon gol espanyol, intenta endur-se la pilota davant de Stones.EFE

Espanya va crear un nou futur ahir al derrotar Anglaterra a Wembley (1-2) en un partit coral en el qual els gols de Saúl Ñíguez i Rodrigo Moreno van donar llum a la idea de Luis Enrique. Una primera part en la qual Saúl i Rodrigo van donar la volta al gol inicial de Rashford, va servir perquè la selecció s’emportés els tres punts en el seu primer partit a la Lliga de Nacions de la UEFA i donessin al nou tècnic espanyol un inici somiat, tant per l’escenari, el monumental Wembley, com pel joc desplegat.

Els primers compassos van veure una Espanya dominant. Iago Aspas, pressionant la sortida de pilota anglesa, i Rodrigo, apretant els defenses pross. Només el contraatac apareixia com una opció viable per a Anglaterra, que es va trobar en el minut deu amb un gol gairebé més inesperat per a ells que per a Espanya. La urgència del gol no va variar el pla dels de Luis Enrique, que van continuar amb la pilota com a bandera i van respondre amb una rapidesa determinant. Dos minuts després, Saúl es va estrenar amb la selecció. El control d’Espanya va començar a ser perenne a mesura que les esbroncades a Ramos, marcat per la lesió a Mohamed Salah a la final de la Champions, es van incrementar.

Quan més collava la Roja, els anglesos van rebre el segon cop. La pissarra de Luis Enrique es va posar a rodar i Rodrigo, llest com ell sol, va aprofitar una falta lateral de Thiago Alcántara per deixar en evidència la defensa anglesa. Espanya tenia el merescut premi i Anglaterra va viure els seus millors moments del partit, fins que De Gea els va frenar en sec.

El descans, lluny de refredar els espanyols, els va esperonar encara més, amb la ràbia de rescabalar-se de la pobra imatge encara a les retines a Rússia. La nota negativa va ser la lesió de Shaw en un xoc amb Carvajal. El partit va haver de parar-se uns minuts i el jugador anglès va abandonar el camp lluint un collarí.

“De Gea és un número u de mundial; dubtar d’ell és ridícul”Luis Enrique es va mostrar satisfet amb el resultat i l’actuació dels seus. “L’equip ha estat molt bé, hem competit, hem patit perquè això és Wembley, però és un resultat que ens reforça”, va dir l’extècnic blaugrana.