SEGRE

ESPORTS

Màrquez surt reforçat d'Itàlia

Andrea Dovizioso guanya a San Marino i el Cervera és segon però augmenta el seu avantatge al capdavant del Mundial

Màrquez surt reforçat d'Itàlia

Màrquez surt reforçat d'ItàliaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Itàlia ha aconseguit aquest diumenge un triplet de victòries en el Gran Premi de San Marino de motociclisme amb els triomfs en les seues respectives categories d’Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP18), Francesco Bagnaia (Kalex) i Lorenzo Dalla Porta (Honda), si bé Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V) i Jorge Martín (Honda) han sortit reforçats en el lideratge de les seues cilindrades.

Dovizioso s’ha adjudicat la victòria en MotoGP destacat, mentre que Marc Màrquez i Jorge Lorenzo ha protagonitzat una espectacular lluita en la segona part de la cursa per la segona plaça, que al final s’ha decantat del costat del de Repsol Honda, en tenir una caiguda en el revolt vuit, a menys de dos voltes del final, el de Ducati.

Amb la segona plaça Màrquez ha augmentat el seu avantatge en la provisional del Mundial dels 59 punts amb què va arribar a Misano fins els 67 respecte a Dovizioso, que ha desbancat de la segona posició al seu compatriota Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), que només ha pogut ser setè en la "seua" cursa.

Lorenzo ha tornat a fer gala de la seua eficàcia a les sortides i en apagar-se el semàfor ha tirat com un possés per negociar primer el revolt de final de recta, en on Màrquez s’ha colat a la tercera plaça, per darrere de Jack Miller i per davant d’Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP18), amb Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), vuitè, i el seu company d’equip, Maverick Viñales, cinquè.

Abans de concloure el primer gir Dovizioso ja ha donat bon compte de Màrquez i Miller, sabedor que no podia deixar Jorge Lorenzo només al capdavant per evitar que s’escapés irremissiblement camí de la seua quarta victòria de la temporada.

Viñales i Rossi no han semblat reaccionar en les primeres voltes de cursa, fins que Alex Rins (Suzuki GSX RR) els ha superat, tant a ells com al britànic Cal Crutchlow (Honda RC 213 V), per col·locar-se quart quan Marc Màrquez ha fet la seua volta ràpida de cursa, en el tercer gir, per posar-se pràcticament després del rebuf de les dos motos de Borgo Panigale.

Durant la sisena volta Andrea Dovizioso ha vist la seua oportunitat i no l’ha desaprofitat per superar Jorge Lorenzo i situar-se líder amb volta ràpida de cursa inclosa, encara que per llavors el pilot de Repsol Honda estava enganxatrere la seua línia i Alex Rins i Cal Crutchlow s’han esforçat per intentar contactar-hi.

Ha estat en la catorzena volta quan en el revolt catorze Marc Màrquez ha vist que Jorge Lorenzo s’ha obert massa i ha decidit superar-lo per dins per posar-se segon i intentar assolir a l’italià Dovizioso, que ja comptava amb pràcticament un segon i mig d’avantatge, però el de Ducati no ha venut barata la seua derrota i entre ambdós s’ha establert una espectacular baralla per la segona posició.

En el dinovè gir Dovizioso tenia 2,2 segons d’avantatge sobre Lorenzo, mentre a Màrquez li ha estat suficient esperar després de Jorge Lorenzo perquè aquest cometés un error en la vint-i-sisena volta que li ha fet rodar per terra i li ha entregat en safata la segona plaça a Màrquez.

L’italià Francesco Bagnaia (Kalex) ha aconseguit un triomf inqüestionable en Moto2, que el consolida al capdavant de la classificació provisional del mundial, gràcies a la segona posició del portuguès Miguel Oliveira (KTM), per davant de l’alemany Marcel Schrotter (Kalex).

L’italià Lorenzo Dalla Porta (Honda) ha sumat la seua primera victòria en el mundial de motociclisme en imposar-se per tot just 58 mil·lèsimes de segon a l’espanyol Jorge Martín (Honda), segon, qui ha recuperat la primera plaça en la provisional del mundial després de la caiguda de l’italià Marco Bezzecchi (KTM), que va arribar líder a Misano Adriático.

La tercera plaça en Moto3 ha estat per al també italià Fabio di Giannantonio (Honda).

tracking