SEGRE

DEPORTES_LUNES

Dovizioso guanya a casa seua

L’italià conquereix el GP de San Marino, però Marc Màrquez, segon, augmenta l’avantatge a la general || Lorenzo se’n va a terra en un duel amb el lleidatà

Dovizioso, Màrquez i Crutchlow celebren al podi de Misano.

Dovizioso, Màrquez i Crutchlow celebren al podi de Misano.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot italià Andrea Dovizioso va conquerir ahir el GP de San Marino de MotoGP, en una cursa plenament dominada per Ducati i en la qual només el lleidatà Marc Màrquez va posar en dificultats el doblet de la marca transalpina, que finalment no es va produir. L’italià va aprofitar de forma magistral la baralla entre els futurs companys d’Honda, que es van disputar la segona posició fins als metres finals. Màrquez va ser segon, gràcies a la caiguda de Jorge Lorenzo quan faltaven dos voltes per al final. Amb aquest resultat, el de Cervera consolida encara més el liderat, ara amb 67 punts d’avantatge sobre Dovizioso.

Durant bona part de la carrera, el domini de Ducati va ser total. Primer Lorenzo, des de la pole, i després el seu company van mantenir un potencial doblet per al fabricant italià. Tanmateix, els problemes del mallorquí amb el pneumàtic davanter i la pressió a la qual el va sotmetre Marc Màrquez va fer que, quan faltaven menys de quinze voltes, el líder de la general li prengués la segona posició. La persecució del pilot de Cervera cap a l’italià no es va fer esperar, cosa que va forçar el mateix Dovi a incrementar el ritme.

Francesco Bagnaia es va imposar a la categoria de Moto2 i Lorenzo Dalla Porta, en Moto3

“No és clau guanyar la pròxima cursa a Aragó, sinó aconseguir puntuar a totes per ser campió”

El segon sector del traçat de Misano va ser on va buscar escapar-se el de Ducati, però Lorenzo encara va tenir molt a dir. Així, quan faltaven vuit voltes i aprofitant que els pneumàtics mitjans de la moto ja li responien millor, va prendre la segona plaça al líder. Amb Lorenzo segon i Dovizioso patint més del que desitjava a les últimes voltes, el mallorquí va començar a imposar la seua llei. Lorenzo es va col·locar segon per afrontar amb relativa comoditat la recta final de la cursa, però quan faltaven només dos voltes, se’n va anar a terra.

Abans, Màrquez i Lorenzo van protagonitzar un vibrant intercanvi d’avançaments a onze voltes per a la meta, mentre que al davant l’avantatge de Dovizioso ja superava la barrera dels dos segons.

Inabastable l’italià vistos els cronos de cada pas per meta, suficient per començar a administrar el matalàs i assegurar el triomf d’un revolt traïdor. Això va llançar Jorge Lorenzo a terra, serrant les dents en una persecució impossible i amb Màrquez perseguint-lo de ben a prop.

La victòria de Dovizioso, a més de completar el triplet italià (Francesco Bagnaia va guanyar a Moto2 i Lorenzo Dalla Porta, a Moto3) a San Marino, li permet situar-se a la segona posició de la classificació general, que segueix comandant Màrquez. L’inesperat tercer lloc de Cal Crutchlow, segon podi de l’any per a ell, fa que hi hagi dos Hondes al podi en una carrera clarament decantada per a Ducati. Amb aquest resultat, el pilot de Cervera suma el 112è podi al Mundial i augmenta vuit punts –67 ara sobre Dovizioso– l’avantatge al capdavant del campionat.

Pel que fa a Moto2, l’italià Francesco Bagnaia (Kalex) va aconseguir un triomf inqüestionable, que el consolida al capdavant de la classificació provisional del Mundial, gràcies a la segona posició del portuguès Miguel Oliveira (KTM), al davant de l’alemany Marcel Schrotter (Kalex).

Per la seua banda, el lleidatà Àlex Màrquez no va poder aprofitar el bon ritme durant del warm up, en què havia acabat cinquè. A la primera volta van treure de la pista el de Cervera i es va veure relegat a la trenta-dosena posició. Després d’una brillant recuperació, va arribar fins a lloc divuit encara que, desafortunadament, no va aconseguir els punts que s’hauria merescut. “He perdut l’oportunitat quan m’ha tocat un altre pilot a la primera volta, cosa que pot passar quan rodes en grup. He tornat a pujar a la moto i he tingut un bon ritme la resta de la cursa, però encara necessitem millorar l’adherència posterior”, va dir Àlex.

Finalment, en Moto3, l’italià Lorenzo Dalla Porta (Honda) va sumar la primera victòria al Mundial a l’imposar-se per tot just 58 mil·lèsimes de segon a l’espanyol Jorge Martín (Honda), segon, que va recuperar la primera posició a la general després de la caiguda de l’italià Marco Bezzecchi (KTM), que va arribar líder a Misano Adriatico. La tercera plaça a Moto3 va ser per al també italià Fabio di Giannantonio (Honda).

La pròxima cita del Campionat del Món serà el dia 23 de setembre amb el Gran Premi d’Aragó, que es disputarà al circuit de MotorLand.

Marc Màrquez es va fer el desentès davant dels xiulets dels aficionats italians quan va pujar al podi del Gran Premi de San Marino com a segon classificat al darrere d’Andrea Dovizioso i es va mostrar resignat per una situació que no és nova per a ell.

“No he sentit res. Si xiulen els aficionats, què hi farem. Ja veieu com m’han afectat els xiulets”, va dir als micròfons de Movistar Moto GP després del lliurament de premis. El pilot d’Honda va reconèixer que el seu objectiu en aquesta cursa era “quedar segon i perdre només cinc punts, perquè així augmentava l’avantatge”. Li va saber greu que Jorge Lorenzo no estigués en aquesta lluita final, va reconèixer el de Cervera, després d’un emocionant duel amb el mallorquí per aquesta segona posició.

Quan falten sis carreres per al final del campionat i amb el Gran Premi d’Aragó com a pròxima cita, l’actual campió de MotoGP va afirmar que si manté el ritme de cedir cinc punts en cada gran premi, els rivals no l’atraparan.

“No és clau guanyar a Aragó, sinó puntuar en totes les carreres. No es pot desaprofitar per cor un avantatge que és cosa de gestió”, va explicar en aquest sentit el lleidatà. Va reconèixer, això sí, que les Ducati estan sent millors a la segona part del campionat i es va alegrar que “s’hagin despertat tard”, la qual cosa va qualificar d’“un toc d’atenció per a l’any que ve”, quan un dels seus pilots, Jorge Lorenzo, serà el seu company d’equip.

Marc Màrquez no es mourà de Misano ja que avui dilluns té previst fer uns tests amb la moto al mateix circuit en el qual va competir ahir i del qual va sortir més líder.

Dovizioso, Màrquez i Crutchlow celebren al podi de Misano.

Dovizioso, Màrquez i Crutchlow celebren al podi de Misano.REPSOL MEDIA

Dovizioso, Màrquez i Crutchlow celebren al podi de Misano.

Dovizioso, Màrquez i Crutchlow celebren al podi de Misano.REPSOL MEDIA

tracking