SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

Pinot guanya entre la boira i la duresa dels llacs de Covadonga

El gal va aprofitar el marcatge entre els favorits

Thibaut Pinot afrontant en solitari els últims metres.

Thibaut Pinot afrontant en solitari els últims metres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Thibaut Pinot (Groupama FDJ) va inscriure el seu nom al mític cim dels llacs de Covadonga amb una contundent victòria en solitari a la quinzena etapa que tancava el tríptic de muntanya asturlleonès, d’on va sortir airós el líder britànic Simon Yates (Mitchelton).

Pinot, de 28 anys, va aprofitar el marcatge entre els favorits a l’ascens als llacs i va fer rendible un atac a 6,5 quilòmetres del cim que li va permetre estrenar el seu palmarès a la Vuelta i firmar la quarta victòria francesa en la present edició. Va aprofitar que no era un corredor perillós per a la general per aixecar els braços entre la bucòlica boira del paratge dels Pics d’Europa, amb un avenç de 28 segons sobre el colombià Miguel Ángel López (Astana) i de 30 respecte al líder Simon Yates, que va defensar ardidament el mallot roig.

El britànic Simon Yates va reforçar el seu lideratge demostrant que és el més fort de la carrera

Yates es va mostrar com el més fort entre els favorits, i encara que les diferències van ser exigües, encara va poder ficar-li 6 segons a Alejandro Valverde i 8 a Nairo Quintana, el duo del Movistar que no va poder amb el britànic per segona jornada consecutiva, en un calc de la vigília a Les Praeres.

Enorme a la pujada el jove Enric Mas, que va entrar al costat de Quintana a 34 segons després de diversos intents d’enlairament. El balear continua entossudit a demostrar que el futur del ciclisme espanyol ha de comptar amb ell. La jornada va deixar danys al colombià Rogoberto Urán, a 1.25 a meta, i a l’espanyol Ion Izagirre, a 1.49.

La Vuelta es va aclarint a poc a poc, però res no s’ha decidit. A la general, Yates viurà avui la jornada de descans convençut que la crono de demà “pot ser decisiva”. El rellotge aclarirà més la situació. Valverde el segueix a 26 segons, Quintana a 33 i Miguel Ángel López a 43. Totes ells són els candidats al podi.

L’etapa reina de la Vuelta entre Ribera de Arriba i llacs de Covadonga, de 178,2 km, era l’examen més consistent de muntanya del nord d’Espanya, amb 4.000 metres de desnivell acumulat i doble pas pel Mirador del Fito.

tracking