SEGRE

MOTOCICLISME MUNDIAL

Marc Màrquez atrapa Hailwood amb 112 podis

Diumenge va superar l’italià Max Biaggi i és setè en el rànquing històric

Marc Màrquez va celebrar diumenge el podi 112 des que va iniciar la seua carrera al Mundial.

Marc Màrquez va celebrar diumenge el podi 112 des que va iniciar la seua carrera al Mundial.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez, que va ser un dels cinc pilots que ahir van completar un test privat al circuit de Misano, va aconseguir diumenge igualar el registre d’un dels mites del motociclisme. El lleidatà va sumar el podi número 112 entre les tres categories i va atrapar al rànquing històric el britànic Mike Hailwood, que va acumular aquesta xifra entre els anys 1958 i 1967, al proclamar-se campió de 500cc quatre cops, de 350cc dos cops i de 250cc tres més. Màrquez va superar a Misano, on va acabar segon al darrere de Dovizioso, un altre dels pilots mítics del Mundial, l’italià Max Biaggi, que entre el 1991 i el 2005 va sumar 111 podis en les tres categories. El pilot de Cervera, setè al rànquing, té com a pròxim objectiu el britànic Phil Read, que durant la seua carrera esportiva va acumular 121 podis.

Tanmateix, Màrquez no podrà igualar la xifra en aquesta temporada, ja que només queden sis grans premis per acabar el Mundial. El líder del rànquing de podis és Valentino Rossi, amb 231, al davant de Giacomo Agostini (159), Pedrosa (153), Jorge Lorenzo (152), Ángel Nieto (139) i Read.

“Amb la ment clara, desitjaria que tot hagués estat un malson, no vaig ser un home”, va dir ahir

Màrquez va ser l’únic pilot d’Honda a participar ahir en els tests de Misano, ja que Pedrosa no serà a l’equip el 2019. “Aquest és un test per treballar de cara a final de temporada i 2019. Les nostres motos són prototips, així que no existeix allò de la moto del 2018 o el 2019. És una evolució constant”, va assenyalar ahir Marc, que va córrer amb Pol i Aleix Espargaró, De Puniet i el britànic Scott Redding.

Acomiaden Fenati després d’intentar tirar un rivalEl Marinelli Snipers Team va confirmar ahir la rescissió del contracte amb l’italià Romà Fenati, protagonista diumenge de la cursa de Moto2 del Gran Premi de San Marino després d’una lamentable acció sobre Stefano Manzi. Fenati va ser sancionat amb dos carreres de suspensió després de prendre’s la justícia per la seua banda amb Manzi, que havia provocat que els dos sortissin de la pista. El d’Ascoli no ho va dubtar i va protagonitzar l’acció més antiesportiva del Mundial al tocar el semimanillar de la moto del seu compatriota, accionant el fre a la recta de meta amb l’objectiu de disminuir-li la marxa i posant la integritat dels dos en perill. Hores després de l’anunci del Marinelli Snipers Team, tant MV Agusta com Forward Racing Team, amb els quals havia arribat a un acord per córrer el 2019, van anunciar que rescindien el contracte.

tracking