ATLETISME CURSES DE MUNTANYA

Kilian Jornet guanya a Escòcia el Mundial de skyrunning

Ho va fer batent el rècord en una prova de 29 km i 2.500 metres de desnivell

Kilian Jornet amb la guanyadora femenina de la prova, la sueca Tove Alexanderson.@SKYRUNNING.COM

El lleidatà Kilian Jornet va conquerir el Mundial de skyrunning, en la modalitat Skyrace (vint-i-nou quilòmetres amb 2.500 metres de desnivell), en el marc de la cursa Ring of Steall Sky, celebrada ahir a Escòcia. Jornet va completar el recorregut en 3h.04:34, un nou rècord de la prova al rebaixar l’anterior plusmarca en vint minuts. L’italià Nadir Maget (3h06:05) i el noruec Stian Angermund-Vik (3h09:05) van completar el podi. És una victòria més de l’esportista de Montellà i Martinet des que va tornar a la competició a principis de juliol, només tres mesos després de fracturar-se el peroné. El corredor català es va rescabalar, a més, de la seua retirada de l’Ultra Trail del Mont Blanc, quan va haver de deixar la carrera pels efectes de la picada d’una abella que li va produir una reacció al·lèrgica.

En categoria femenina, va vèncer la sueca Tove Alexandersson (3h46:28). Les britàniques Victoria Wilkinson (3h54:01) i Holly Page (3h57:57) van ser segona i tercera. Sheila Avilés (4h01:20) i Laura Orgué (4h03:56) van ser quarta i cinquena. Orgué va afrontar la prova dos dies després de guanyar el Mundial del Quilòmetre Vertical.

Després de la competició, Kilian Jornet va dir que aquesta prova d’Escòcia “és una carrera contra els millors, al camí més tècnic i en un dels paisatges més pintorescos del món”.

D’altra banda, la governadora de la província argentina Tierra de Fuego, Rosana Bertone, està convençuda que la primera edició que se celebrarà a Ushuaia el 2019 de la ultramarató de muntanya UTMB (Ultra Trail del Mont Blanc) ajudarà a “donar a conèixer al món la bellesa” de la seua regió.

La prova a l’Argentina, que es va anunciar fa només una setmana, espera comptar amb la presència del mateix Kilian Jornet, guanyador precisament de l’UTMB en tres ocasions (2008, 2009 i 2011).

L’UTMB és considerada una de les competicions més dures del món i desembarcarà a la Tierra de Fuego de l’Argentina, després que s’hagi expandit a la Xina i Oman, amb una prova que es disputarà a Ushuaia entre el dies 5 i 7 d’abril de l’any 2019.