ATLETISME CARRERES DE MUNTANYA

Kilian guanya la Salomon Glen Coe Skyline després de ser campió mundial

L’atleta lleidatà, en plena acció a la prova escocesa.

Cap de setmana redó per a Kilian Jornet. L’atleta de Bellver, que tornava a la competició a Escòcia després del seu pas accidentat per la UTMB, es va imposar ahir a la Salomon Glen Coe Skyline, l’endemà de conquerir el títol de campió del Món de Skyrace, a l’imposar-se dissabte a la Salomon Ring of Steall Skyrace. La cita, que era la cinquena parada de les Golden Trail Series, que viuran la gran final el 20 d’octubre a The Otter Trail (Sud-àfrica), va tornar a pujar al podi en una Salomon Glen Coe Skyline marcada per les condicions meteorològiques.

La prova va arrancar més tard del previst, a les 10.00, i Jornet, fins a l’equador de la carrera, va córrer a prop d’André Jonsson. L’atleta lleidatà va creuar la meta amb un marge de 3 minuts i 16 segons respecte al suec, mentre que l’italià Daniel Jung va aconseguir el tecer calaix del podi.

“És una gran cursa, m’encanta venir a Escòcia. És tècnica, hi havia fang... el terreny és similar al de Noruega. Vam mantenir una bonica lluita i al final vaig aconseguir distanciar-me a la part final de la pujada. És genial perquè quan penses a córrer busques això, competir, lluitar i així va ser, estava ple de corredors forts i l’escenari era perfecte”, va explicar.