SEGRE

GOLF SUCCESSOS

Assassinada als EUA una golfista espanyola

Celia Barquín va rebre diverses punyalades i el presumpte homicida, detingut

Collin Daniel Richards.

Collin Daniel Richards.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La golfista espanyola Celia Barquín, vigent campiona d’Europa amateur, va ser assassinada dilluns en un camp de golf d’Iowa (Estats Units) per causes que investiga la policia, que ja ha detingut el presumpte autor del crim. La policia va trobar el cos sense vida de Barquín, de 22 anys, al camp de golf Coldwater, ubicat a la localitat d’Ames, després que la seua bossa de pals abandonada cridés l’atenció d’altres esportistes que van alertar les autoritats. Les autoritats van detenir com a presumpte autor del crim Collin Daniel Richards, de 22 anys, al qual van imputar un delicte d’homicidi en primer grau. Pel que sembla, Richards hauria manifestat a una altra persona la intenció de violar i matar una dona. Així ho va revelar ahir en una roda de premsa el comandant de la policia d’Ames, Geoff Huff, que no va precisar si Barquín va patir algun tipus d’agressió sexual.

Huff va explicar que el presumpte autor dels fets, Collin Daniel Richards, havia expressat prèviament a una altra persona que volia violar una dona: “La policia va trobar un altre individu que va parlar d’un altre subjecte [Richards] que vivia al bosc que havia comunicat que tenia necessitat de violar i matar una dona.”

Barquín, nascuda a Puente de San Miguel (Cantàbria), va rebre diverses punyalades al cap, el coll i el tors. La policia va trobar al lloc del succés una motxilla que suposadament havia portat el presumpte assassí amb un ganivet que tenia restes de sang.

Guillem Boira: “Els podia haver passat a les meues filles” Guillem Boira, pare de les golfistes lleidatanes Ares i Xus Boira, becades a dos universitats dels Estats Units i que mantenien una gran amistat amb Celia Barquín i la seua família, es va mostrar molt afectat en declaracions a SEGRE i va dir que “una cosa tan terrorífica, una bestiada tan gran arribes a pensar que els podia haver passat les meues filles”. Ares, la germana gran, és de la mateixa edat que Celia i les dos havien quedat empatades al subcampionat d’Espanya del 2006 a Tarragona.

Collin Daniel Richards.

Collin Daniel Richards.EFE

tracking