SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Marc Màrquez arranca doblegant les Ducati

Avantatge d’una dècima respecte a Lorenzo i 4 a Dovizioso a la primera sessió

El pilot de Cervera, ahir durant la primera sessió lliure d’entrenaments.

El pilot de Cervera, ahir durant la primera sessió lliure d’entrenaments.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez, líder del Mundial de MotoGP, va doblegar els dos pilots oficials de Ducati a la segona i última tanda de la primera jornada d’entrenaments del Gran Premi d’Aragó, que es disputa demà al circuit Motorland Aragó, on dijous es va inaugurar un revolt amb el seu nom. El lleidatà va aconseguir un millor temps d’1:47.382, amb poc més d’una dècima de segon sobre Jorge Lorenzo i ja més de quatre respecte a l’italià Andrea Dovizioso, que havia estat el més ràpid al matí.

El de Cervera va protagonitzar uns entrenaments impecables i, tot i que es va quedar encara lluny de la seua millor volta ràpida en aquest traçat (1:46.635, que va protagonitzar el 2015), un dels seus favorits al calendari, va aconseguir un sòlid ritme de volta ràpida que li va permetre al final dominar la sessió amb certa solvència. E

ls pilots de Ducati, que al matí van copar les quatre primeres posicions, no van poder fer res davant de l’eficàcia que va mostrar Marc Màrquez, que va saber realitzar amb pulcritud el treball al llarg de tota la jornada i quan va arribar el moment de “tirar” per aconseguir un bon temps ho va aconseguir a la penúltima volta, amb la qual cosa ja no el va poder superar cap dels rivals.

“Ara tenim menys dubtes, però volem confirmar-ho dissabte. Per sort, la meteorologia és bona; de fet, fa molta calor. Ducati va provar aquí i no volem deixar res en l’aire per estar al mateix nivell”, va comentar, el lleidatà, que va celebrar haver pogut treballar “bastant bé” i sobretot haver anat de menys a més, “especialment amb el pneumàtic posterior”, va apuntar.

Els pilots de Yamaha van continuar amb el seu particular calvari i tant Valentino Rossi, novè, com Maverick Viñales, desè, es van quedar a més d’un segon de Marc Màrquez.

El millor registre el va firmar l’alemany Marcel Schrotter. Quant a Moto3, el més ràpid va ser l’italià Enea Bastianini.

Per la seua banda, la Federació Internacional va decidir ahir retirar la llicència a l’italià Romano Fenati fins al final de la temporada, després d’una reunió ahir amb el pilot després del seu incident a San Marino.

Àlex marca el tercer temps i la FIM retira la llicència a Fenati

Àlex Màrquez va rodar entre els pilots més ràpids a les dos sessions de Moto2, només cinc dies després de completar un test privat a València. El lleidatà va acabar la primera sessió en cinquena posició i a la tarda va millorar el ritme per acabar tercer a la combinada amb un registre d’1:53.842. “Sembla que les coses que vam assajar al test de València m’han ajudat aquí, però hem de tenir clar que només som a divendres”, va dir.

El pilot de Cervera, ahir durant la primera sessió lliure d’entrenaments.

El pilot de Cervera, ahir durant la primera sessió lliure d’entrenaments.EFE

tracking