SEGRE

DEPORTES

Una temporada per somiar

El Llista obre demà la competició domèstica amb l’objectiu de ser a l’Eurolliga i defensar el seu ceptre continental || Manté el bloc amb l’únic gran relleu d’Oruste per Darío Giménez

L’equip llistat es va fer ahir la foto oficial de la temporada amb les noves samarretes que lluirà a partir de demà davant del Sant Cugat.

L’equip llistat es va fer ahir la foto oficial de la temporada amb les noves samarretes que lluirà a partir de demà davant del Sant Cugat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Llista ha deixat de ser un més de l’OK Lliga per convertir-se, per dret, en un rival a batre per a la majoria d’equips de la competició. El títol de la Copa CERS i la cinquena posició a la passada Lliga, només al darrere dels grans com Barça, Liceo, Reus i Noia, són les seues credencials. El seu tècnic, Albert Folguera, ho té molt clar: no hi ha pressió pel que s’ha guanyat i sí molta ambició per repetir la gesta d’una temporada 2017-2018 de somni, encara que sap que no serà gens fàcil igualar-lo.

“Serà difícil repetir la temporada passada, però també és veritat que som un equip que continua evolucionant dia a dia, per tant no ens hem de marcar cap límit. Si ens pensem que podem jugar-ho de tu a tu a qualsevol equip, com va passar per exemple amb el Barça a la final de la Lliga Catalana, potser ens equivoquem, però d’altra banda, som conscients que si fem les coses bé podem competir contra qualsevol equip”, va assenyalar Folguera.

El tècnic llistat no amaga els seus objectius. “El primer ha de ser entrar a la Copa del Rei. Després, un de més ambiciós per a mi seria tornar a jugar la Final Four de la CERS. Crec que seria un gran èxit perquè pel camí hauríem deixat rivals de molta entitat, entre els quals el Barcelos, que ens el trobaríem en un hipotètic encreuament de quarts de final. I, evidentment, aspirar fins al final de la Lliga per entrar a la Lliga Europea [es classifiquen els quatre primers]. No és fàcil, però hem de tenir aquesta ambició”, va asseverar en aquest sentit.

El Llista manté el bloc de l’any passat amb dos únics retocs, l’arribada del porter Gerard Folguera per suplir la marxa d’Albert Mola a França i, sobretot, la de l’argentí Maxi Oruste, que ve a fer oblidar el seu compatriota Darío Giménez, actualment a Itàlia i que ha estat clau en el canvi de mentalitat de l’equip.

“Ara som diferents. Amb Darío érem més imprevisibles, amb Maxi no ho som tant, però en canvi som més sòlids i agressius defensivament, més intensos i podem córrer molt més al contraatac. No els vull comparar, però l’equip no es ressentirà amb aquest canvi”, va concloure.

tracking