CICLISME PISTA

La lleidatana Maria Banlles, campiona estatal

La ciclista d’Alfarràs va ser medalla d’or en velocitat per equips || La lleidatana va formar ahir parella amb la tarragonina Helena Casas

Maria Banlles, tercera per la dreta, a dalt de tot del podi de la prova de velocitat per equips.

La lleidatana Maria Banlles es va proclamar ahir campiona estatal absoluta de velocitat per equips a l’imposar-se amb la tarragonina Helena Casas a la final disputada al Velòdrom de València. La ciclista d’Alfarràs i Casas van disputar una igualadíssima final a Tania Calvo i Eukene Larrarte, que van haver de conformar-se amb la medalla de plata. Les campiones van acabar amb un crono de 37.556 segons, pels 37.571 de les subcampiones. Isabel Ferreres i Amparo Chapa van aconseguir la medalla de bronze a l’imposar-se a la final de consolació a Ana Usabiaga i Ziortza Isasi. Es dóna la circumstància que Banlles es va proclamar el passat dia 10 campiona estatal en ruta en categoria júnior, a l’imposar-se en una prova de 77,8 quilòmetres a Sòria.

Pel que fa a categoria masculina, de nou el bronze en velocitat es va tenyir de taronja amb la gran actuació d’Alejandro Martínez, Mikel Montoro i Sergi Mora (48.494) davant de l’equip navarrès de Juan Peralta, Sergio Aliaga i Ibon Urtiaga (48.731). L’or va ser per a una selecció catalana (Itmar Esteban, Gerard García i Manel Usach), que amb un gran 44.335 no va tenir gaires dificultats per imposar-se al trio asturià compost per Jaime Vega, Pablo Sánchez i David Álvarez (51.611).

Per la seua banda, el també lleidatà Albert Masana va ser quart en persecució olímpica i vuitè en persecució individual.