SEGRE

DEPORTES_LUNES

Intractable Màrquez

Guanya a MotorLand al davant de Dovizioso i augmenta a 72 punts el marge al capdavant del Mundial || Jorge Lorenzo va caure al primer revolt i en va culpar el lleidatà

L’equip de Marc Màrquez manteja el pilot de Cervera al seu box després d’aconseguir una impressionant victòria al Gran Premi d’Aragó.

L’equip de Marc Màrquez manteja el pilot de Cervera al seu box després d’aconseguir una impressionant victòria al Gran Premi d’Aragó.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sud-africà Brad Binder va aconseguir la victòria a Moto2, prova en la qual Àlex Màrquez, en posicions de podi durant tota la cursa, va acabar quart. Màrquez, que sortia des de la quarta plaça de la graella, es va posar al capdavant a la tercera volta després de passar Binder, poleman de dissabte, tot i que no va aconseguir escapar-se. Darrere d’ell, el sud-africà va defensar la segona posició davant del líder del Mundial, Bagnaia. La pugna es va saldar, a falta de 8 voltes, amb un toc entre els dos, que va aprofitar Baldassarri per colar-se al davant del seu compatriota. Binder va centrar el seu objectiu en Màrquez, el va passar al revolt 12 a falta de 8 voltes, però el lleidatà li va tornar l’avançament. El sud-africà va haver d’esperar una volta més per confirmar-se al capdavant al tornar a superar el petit dels Màrquez. Al seu torn, Bagnaia aconseguia avançar Baldassarri per ficar-se en posicions de podi. Quedaven tres girs quan el líder del Mundial va assolir la segona plaça en detriment del pilot de Cervera, mentre Binder s’escapava. A falta de dos, Màrquez es quedava fora del calaix quan Baldassarri també el superava. En Moto3, Jorge Martín va augmentar el seu marge al capdavant del Mundial després de guanyar la prova a l’Aragó.

Marc Màrquez va marcar territori al GP d’Aragó de MotoGP després de sumar la sisena victòria de la temporada, amb la qual va augmentar l’avantatge al capdavant del Mundial a 72 punts sobre Dovizioso, segon. Primera frenada amb maldecaps i primera caiguda. Jorge Lorenzo va veure com Màrquez el va avançar després de l’aturada dels semàfors i en l’intent per recuperar la posició va perdre adherència. El mallorquí va sortir volant fins a topar amb l’asfalt, amb la fortuna de sortir de la traçada. Uns metres més tard, el seu company d’equip, Andrea Dovizioso, va avançar el lleidatà. Més enrere, un dels focus d’atenció es va centrar en Valentino Rossi, que des del divuitè lloc va ascendir cinc posicions a la primera volta i dos més a la següent. Dovizioso i Màrquez van marcar sengles voltes ràpides durant el segon gir, el mateix en què la cursa va perdre per caiguda Álvaro Bautista i Cal Crutchlow, poc abans que Àlex Rins superés el seu company a Suzuki per situar-se tercer després del rebuf de Màrquez. A poc a poc es van anar definint les posicions, però al capdavant de la carrera es va mantenir Dovizioso, sense desenganxar-se de Màrquez, a qui es va unir Rins i, al darrere, Andrea Iannone se les va haver de veure amb un Dani Pedrosa molt més agressiu. Així van transcórrer nombroses voltes, amb un ferri control de les posicions. La catorzena volta va ser el primer punt d’inflexió de la cursa, quan Màrquez va decidir superar per l’interior del revolt 12 Dovizioso que, sense èxit, va intentar mantenir la primera plaça. Amb el lleidatà una altra vegada al davant, va tornar a canviar el ritme de carrera i els dos pilots de cap es van embolicar en una baralla d’avançaments que els va permetre destacar-se dels seus perseguidors, Iannone i Rins. Dovizioso, que va escollir els compostos de pneumàtics durs en els dos eixos, tot just va tardar un parell de voltes a tornar a situar-se líder, però Màrquez –dur davant i tou darrere– es va convertir en la seua ombra i els pilots de Suzuki es van enganxar a aquesta baralla, en què fins i tot Iannone va intentar en una primera ocasió superar el d’Honda. En aquells instants de carrera havia quedat clar que ningú afluixaria la corda dels quatre primers. Amb menys de quatre voltes per al final, el recital d’avançaments entre Marc i Dovizioso va ser espectacular, sense concessions, però amb el lleidatà davant tancant tots els forats al rival, tornant tots els avançaments i, a l’última volta, esgotant al màxim la pista per garantir-se un triomf que desitjava més que ningú. Darrere seu, Dovizioso i Iannone, que va donar a Suzuki un nou podi.

Lorenzo va dir que Màrquez el va tancar i aquest li va contestar que “cal tenir més sang freda a la zona bruta”

El lleidatà va liderar bona part de la cursa, fins que el va superar Binder a falta de vuit voltes

Una vegada finalitzat el GP d’Aragó, Jorge Lorenzo va culpar Màrquez de la seua caiguda al primer revolt. “Em sento impotent i amb ràbia pel que ha passat, perquè l’entrada de Marc m’ha impedit entrar al revolt i anar llarg, i per intentar que no em passessin quatre o cinc pilots he obert gas inclinat per la zona bruta i se me n’ha anat del darrere. Faltaven 23 voltes, no es guanya tot al primer revolt, però jo crec que allà m’havia de deixar una mica d’espai, que m’avanci agressiu però que almenys em deixi una mica d’espai.” Màrquez no va tenir cap problema a contestar al balear. “He frenat per la zona bruta i se m’ha bloquejat per davant. És cert que aquí quan vas a la zona bruta, patina molt. Són accions de carrera i quan vas a la zona bruta has de tenir la sang freda de no obrir gas al màxim”, li va advertir el cerverí.

tracking