Una golejada per començar

El Lleida Llista arranca la temporada amb una victòria treballada contra l’acabat d’ascendir Sant Cugat, que va posar moltes complicacions || La major qualitat i efectivitat dels lleidatans va acabar imposant-se

Roberto Di Benedetto, a la imatge disputant una bola amb Cesc Mandeu, es va erigir en el golejador de l’equip al firmar tres dels set gols.ÒSCAR MIRÓN

El Lleida Llista va complir els pronòstics i va sumar els tres primers punts de la temporada, després de derrotar amb més conflictes dels previstos l’acabat d’ascendir Sant Cugat (7-3). La qualitat i efectivitat dels llistats va acabar per imposar-se per situar-se segons a la classificació de l’OK Lliga, que ara aparcaran durant dos setmanes per centrar-se de ple en la Copa Continental, que afrontaran el cap de setmana que ve a Portugal.

El Llista va començar el partit una mica desubicat i aquesta passivitat la va aprofitar el rival. Joan Farnés va avisar als dos minuts amb un tret al qual va respondre com sempre Lluís Tomàs, que segons més tard es va veure sorprès per un llançament llunyà del mateix jugador que va significar el 0-1. El gol va fer reaccionar immediatament els llistats i un llançament d’Andreu Tomàs el va desviar amb l’estic Roberto Di Benedetto i va restablir la igualada al mateix minut.

Al Llista li va costar trencar el partit, tot i que va topar amb el pal, que va evitar tres gols a la segona part

El Llista va pujar una marxa més, va intensificar la defensa i les ocasions van començar a donar-se. Bruno Di Benedetto va posar a prova el porter Arcas en sengles ocasions i el seu germà Roberto va enviar una bola al pal en un ràpid contraatac. Va ser el preludi del segon gol lleidatà, que va arribar als set minuts en una jugada portada per Bruno i culminada per Andreu Tomàs (2-1). En ple festival, els col·legiats van excloure Joan Farnés amb targeta blava i la consegüent falta directa la va transformar Roberto Di Benedetto amb suspens, ja que la va haver de repetir a l’entendre els àrbitres que el porter barceloní s’havia mogut en el primer llançament.

El 3-1 semblava que pesaria com una llosa al Sant Cugat, però res més lluny de la realitat. Els de Juan Carlos Vadillo no es van ensorrar i, un minut després, tornaven a posar-se al partit amb el segon gol, obra de Pau Gilabert a l’aprofitar un embolic dins de l’àrea lleidatana. El duel estava totalment obert. El Llista, que ja estava avisat de les dificultats que tindria en el debut, va tornar a ficar una marxa més i als últims minuts es va bolcar de ple sobre el porter Arcas, que va desbaratar diverses incursions, entre les quals un gran tret llunyà de César Candanedo als 18 minuts. El jugador llistat ho va tornar a intentar dos minuts més tard, també des de lluny, amb millor fortuna, ja que va significar el 4-2, resultat amb el qual es va arribar al descans del partit.

Als vestidors, Albert Folguera va advertir als seus que l’enfrontament no seria gens fàcil i que calia remar. Aquest missatge va calar entre els jugadors, ja que l’arrancada de la segona part va ser molt diferent de la primera. Als sis minuts, Maxi Oruste, que debutava oficialment a la Lliga amb el Llista, va recuperar una bola al mig de la pista i va anar directe a porteria per fer pujar el 5-2, resultat que donava certa tranquil·litat al seu equip.

Però poc li va durar, ja que el Sant Cugat va tornar a escurçar distàncies gràcies a la desena falta del Llista, que no va desaprofitar Pau Gilabert (5-3). Una altra vegada tocava apujar el ritme i el Llista ho va tornar a fer, ara per deixar sentenciat el duel. Ho hauria pogut aconseguir abans d’haver tingut una mica més de fortuna, ja que sengles trets d’Andreu Tomàs i Candanedo es van estavellar al pal. Poc després, Oruste, en jugada personal, va posar el 6-3 (m.45) i, un minut després, l’argentí va enviar al pal una falta directa per l’exclusió de Yepes. A un minut del final, Roberto Di Benedetto va aprofitar un embolic dins de l’àrea rival per tancar el partit i els tres primers punts del Llista.