SEGRE

DEPORTES

Nova patinada

Un gol de Munir a sis minuts del final permet al Barça salvar un punt davant de l’Athletic i seguir com a líder, després de l’empat en el derbi madrileny || Els blaugranes, que sumen tres partits sense guanyar, només van millorar quan va entrar Messi al terreny de joc

Messi, Piqué i Rakitic demanen explicacions després d’una ocasió.

Messi, Piqué i Rakitic demanen explicacions després d’una ocasió.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un gol de Munir, que va entrar al camp en els minuts finals, va permetre al Barça rescatar un punt davant de l’Athletic (1-1), en un partit en el qual els d’Ernesto Valverde van anar de menys a més i van poder emportar-se el partit en el segon temps, ja amb Messi a la gespa.Amb aquest empat, el Barça va tancar una setmana amb una sèrie negativa de resultats, ja que ha sumat dos punts de nou possibles, encara que segueix líder gràcies a l’empat al derbi madrileny.

Ernesto Valverde va deixar Messi a la banqueta, també Busquets i va situar Sergi Roberto de mig centre, amb Coutinho en el desbordament, però el Barça no va ser el Barça i va cedir moltes vegades la iniciativa a un Athletic que va fer un pas endavant en el control de la situació i va tenir oportunitats en el primer quart d’hora. Amb Williams com punta, els de Berizzo van controlar la situació de sortida. El Barça no va fer mai la sensació de tenir dominat el joc. Sergi Roberto tenia problemes en les cobertures i més enllà de les escasses connexions entre Coutinho i Luis Suárez, la resta amb prou feines funcionava. Per això, la nova versió de rotacions de Valverde va tornar a quedar-se a mitges. L’equip no tenia gaires idees en atac i patia defensant. Les primeres ocasions del partit van ser per als de Berizzo. Una acció de Williams entre els centrals amb una vaselina que va sortir alta (13’) i un xut de Raúl García (14’) van posar sobre avís els barcelonistes. Els blaugranes només confiaven en el desequilibri dels seus davanters i Luis Suárez va tenir dos oportunitats, una després d’una assistència d’Arturo Vidal que va salvar Simón, i una altra també d’uruguaià que va salvar el meta al costat del pal esquerre de la porteria. Quan més a prop semblava el gol del Barça, la pilota va caure als peus de Susaeta, De Marcos va aparèixer per l’esquerra a l’esquena de Sergi Roberto i va batre Ter Stegen (0-1). Fins al final del primer temps, Simón es va reivindicar amb dos bones parades a rematades de Coutinho. Quan Jaime Latre va xiular el final del primer temps, tot el Camp Nou sabia que la reacció del Barça tindria un nom: Messi.

El del planter, substituït per Busquets, serà baixa per al partit de dimecres davant del Tottenham a Londres

Però qui va entrar abans va ser Sergio Busquets, per la lesió de Sergi Roberto. El trencaclosques es va completar amb l’entrada de Leo per Arturo Vidal i el joc del Barça es va revolucionar i va començar a tenir ocasions. Coutinho va ser qui va tenir més a prop l’empat, en una rematada que va tocar al travesser (63’). Aleshores, l’Athletic defensava cada vegada més a prop de la meta de Simón, els seus centrecampistes ja no participaven en la creació i l’objectiu era empetitir espais. Amb Messi al camp, l’argentí es va convertir en el catalitzador del joc dels blaugranes. Leo creava i intentava definir, com en el llançament d’una falta, que De Marcos va treure sota pals (72’), o en una rematada després d’una bona combinació amb Jordi Alba (77’) que va tocar al pal de la meta de Simón. Però el gol no arribava, malgrat que el Barça apretava. Tot ho va desencallar Messi i, sobretot, Munir, que va entrar en la recta final, i va aconseguir posar el peu al minut 84 per equilibrar el matx (1-1). L’empat va deixar sensacions dolentes per al Barça, que pateix molt en les transicions, que no controla el joc i que, sense Messi, no té opcions. A més, sumar dos punts sobre nou possibles i amb la perspectiva del partit de dimecres vinent de Champions al camp del Tottenham anglès s’obren molts interrogants sobre l’estat de forma d’alguns jugadors i el sistema.

Valverde: “Sembla que aquí només val esclafar sempre” Valverde va assenyalar després del partit que “cada vegada que passen aquestes coses, hi ha embolic. Sembla que aquí només val esclafar en tots els partits, això no ho aconsegueix ningú”. Messi va manifestar també que “tenim plantilla i jugadors per no dependre de ningú”.

tracking