SEGRE

DEPORTES

Els Specials, en marxa

La cerimònia inaugural obre la gran cita de l’esport per a discapacitats intel·lectuals que se celebra fins diumenge a la Seu d’Urgell i Andorra la Vella || Hi competeixen 1.500 esportistes de 15 països

Un moment de la cerimònia inaugural, que es va celebrar ahir al pavelló d’Andorra la Vella, totalment ple de públic.

Un moment de la cerimònia inaugural, que es va celebrar ahir al pavelló d’Andorra la Vella, totalment ple de públic.ISMA MONTFORT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El peveter que romandrà encès fins diumenge al costat de la bandera dels Special Olympics es va encendre ahir al poliesportiu d’Andorra la Vella, ple a vessar, en la que va ser la culminació de la cerimònia inaugural que va posar en marxa els Jocs Special Olympics la Seu d’Urgell-Andorra la Vella 2018. Més de 3.000 persones van assistir a la inauguració d’aquest esdeveniment, que reuneix fins diumenge 1.500 esportistes de 15 països, que competiran en 14 disciplines esportives. D’ells, uns 180 són lleidatans, en representació de vuit centres de les comarques de Lleida.

La música va ser una de les protagonistes de la cerimònia, amb actuacions de Monica Green, Beth i Gisela i la presència dels geganters de la Seu. En la tradicional desfilada d’atletes es va presentar la nova mascota del moviment Special, la Bruna, nascuda al Pirineu, que a partir d’ara acompanyarà el Nuc.

Entre els participants hi ha prop de 200 esportistes lleidatans en representació de vuit centres

El moment cim de la cerimònia va ser l’encesa del peveter, culminant el recorregut del foc olímpic, que ha passat per les quatre províncies catalanes fins a arribar ahir a Andorra.

Els últims relleus dins del pavelló els va culminar l’atleta Marc Vilches, acompanyat pel capità de l’equip espanyol de Copa Davis, Sergi Buguera. El lema dels Jocs és “El millor és qui ho intenta”, que té per objectiu animar la societat a creure en si mateixa i a lluitar contra el “no puc”.

Esportistes que han col·laborat a fomentar la diversitat i l’esport inclusiu han estat Pau Gasol, Carles Puyol, Pep Guardiola i Ricky Rubio.

La cerimònia va comptar amb la participació d’autoritats, com el cap del Govern andorrà, Toni Martiel; el secretari general d’Esports, Gerard Figueras; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; el copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives; la presidenta d’ACELL, Conxita Marsol, i el president de Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau.

Van rebre el seu agraïment tots els col·lectius que han fet possible els Jocs, entre ells els més de 700 voluntaris.

També va ser homenatjat Francesc Martínez de Foix, que va ser president d’ACELL. Gerard Figueras va entregar una placa commemorativa al seu germà, Joan Martínez de Foix.

Un moment de la cerimònia inaugural, que es va celebrar ahir al pavelló d’Andorra la Vella, totalment ple de públic.

Un moment de la cerimònia inaugural, que es va celebrar ahir al pavelló d’Andorra la Vella, totalment ple de públic.ISMA MONTFORT

tracking