LLIGA OK LLIGA

El Llista trepitja fort a la Lliga

Encadena davant del Vic la segona victòria, que el situa a la part alta de la taula i amb un partit menys || Creus i Roberto Di Benedetto són dubte per al partit de demà a Calafell

Als minuts finals hi va haver moments de tensió per la duresa d’alguns jugadors del Vic.JAVI ENJUANES

El Lleida Llista ha iniciat la Lliga amb pas ferm i ahir va encadenar la segona victòria –en suma dos de dos–, al derrotar amb certa placidesa el Vic, al qual va endossar un 4-0 que hauria pogut ser més sagnant, si no hagués estat per la bona actuació del porter Ernest Burgaya. Sis punts de sis de possibles i amb un partit menys deixen l’equip lleidatà provisionalment a la segona posició i amb l’opció de situar-se líder o colíder, si demà és capaç de guanyar a la pista del Calafell, en el duel de la jornada 2, que la participació del Llista a la Copa Intercontinental va forçar a ajornar. Va ser un gran triomf en un partit dominat còmodament pels d’Albert Folguera, que es va enterbolir als minuts finals pel mal perdre del Vic. A més, el Llista va acabar amb dos jugadors lesionats. Roberto Di Benedetto va encaixar una dura entrada de Jordi Galán, i Jordi Creus va rebre un cop en un dit a la mà dreta, que li va provocar una luxació en una falange, cosa que el va obligar a passar per un centre hospitalari per sotmetre’s a una ecografia. Tots dos són dubte per demà, sobretot Creus. El Llista només va necessitar 14 segons per inaugurar el marcador. Als deu segons el Vic va cometre una falta castigada amb llançament directe que Roberto Di Benedetto va transformar. Amb l’electrònic a favor, l’equip lleidatà va jugar amb tranquil·litat, deixant que fos el Vic que assumís riscos. Però no ho va fer. L’equip visitant amb prou feines creava perill i les poques ocasions les frenava amb solvència Lluís Tomàs. A més, perdia la bola amb facilitat, cosa que aprofitava el Llista per sortir a la contra. Al minut 22 Andreu Tomàs va anotar el 2-0 amb el qual es va arribar al descans. A la segona part, el Llista va continuar sense patir i Roberto Di Benedetto, al minut 28 i el seu germà Bruno, el 29, van col·locar un 4-0 en el marcador que deixaven el partit dat i beneït. El Vic no tenia capacitat de reacció i el Llista va aixecar el peu. Però el duel es va enterbolir eals últims minuts. Primer per una envestida de Tirso Gómez a Bruno, dins de l’àrea i que, a més, va concloure amb el visitant colpejant el lleidatà. Els àrbitres ho van solucionar amb una targeta blava per a cada un, davant la indignació del públic. També amb Galán, que va entrar amb duresa a Roberto, de nou amb la complaença arbitral. Final amarg per a un gran triomf.

En relació amb els incidents del final de l’encontre, va assenyalar que “no té sentit, perquè tenim més a perdre que a guanyar, per tant, d’això m’he queixat als jugadors al final del partit. No hem de mirar si m’han pegat o no, hem de mirar que tenim tres punts”, va valorar.