SEGRE

FUTBOL COMPETICIÓ

Lleida compta amb 23 nous àrbitres, cinc d’ells dones

Amb les noves col·legiades, el comitè en tindrà vuit durant aquesta temporada

Els aspirants han hagut de superar proves teòriques i físiques.

Els aspirants han hagut de superar proves teòriques i físiques.FCF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè tècnic d’àrbitres de Lleida ha incorporat aquest any vint-i-tres nous col·legiats, segons la Federació Catalana de Futbol (FCF), xifra que representa el 6,8 per cent dels alumnes que han aprovat el curs organitzat per l’àrea tècnica a les tretze delegacions territorials.

D’aquests vint-i-tres àrbitres de futbol, divuit són homes i cinc dones, i el comitè comptarà amb un total de vuit durant aquesta temporada. Rebeca Peinado, Marta Sáez, María Sánchez, Alexandra Taberner i Cristina Tortella van ser qualificades com a aptes al superar les proves tècniques i físiques del CTE. Després d’una preinscripció de 743 aspirants, tots ells menors de 25 anys, les delegacions territorials van realitzar una selecció de 520 participants al curs, que es va desenvolupar segons estableix el Pla de Formació, durant els mesos de maig i setembre. Els aspirants van cobrir trenta hores lectives, distribuïdes en classes teòriques, pràctiques i preparació física i, posteriorment, van haver de superar els corresponents exàmens físics i tècnics. D’aquests 520 participants, 46 eren de Lleida i la meitat han aconseguit aprovar.

Els aprovats s’iniciaran dirigint partits de futbol base fins a aconseguir la categoria d’àrbitre oficial

El responsable de l’àrea tècnica del CTA, Antxón Uzcudun, va assenyalar que “volem remarcar la il·lusió i l’esforç dels aspirants que han estat integrats a l’estructura federativa i s’hi han incorporat com a àrbitres cursistes, on s’iniciaran dirigint partits de futbol base i hauran de demostrar la seua suficiència i progressió per aconseguir la categoria d’àrbitre oficial”. Uzcundun també va voler remarcar “la tasca formativa de tots els departaments del CTA, així com la feina i dedicació de les delegacions territorials i dels àrbitres que han impartit el curs, als quals volem agrair la seua tasca i felicitar-los per l’objectiu aconseguit”. Dels 520 participants a nivell de Catalunya, 335 han aprovat les proves d’accés (64%), i entre ells 30 són dones. Aquests 335 col·legiats són el 18% de la plantilla del CTE.

També col·laboraran en la redacció de les actes i altres assumptes relatius a les substitucions, així com en les incidències que hi puguin haver. A més, tots comptaran amb un formador que els avaluarà l’arbitratge durant els duels que a partir d’ara dirigeixin els cursistes.

Acompanyaran els oficials als partits de base? Inicialment, els nous àrbitres assistiran com a acompanyants d’un àrbitre oficial a un partit de base, per viure una situació pràctica de les gestions d’un encontre, com l’arribada, identificació, revisió del terreny de joc i de les llicències, entre altres aspectes.

tracking