EL MILLOREL PITJOR

Empaten amb deu

El Lleida se sobreposa a jugar 54 minuts en inferioritat numèrica i equilibra un marcador advers || Els de Gerard Albadalejo segueixen invictes en el campionat de Lliga després de vuit jornades

Noel Carbonell, disputant una pilota amb un jugador del Badalona, ahir durant la segona part del partit a Badalona.CARLES MIRANDA

El Lleida va tirar de caràcter per sumar un nou empat (1-1), el quart consecutiu a la Lliga, que li permet continuar invicte i mantenir-se en posicions de play-off. Però aquesta vegada, encara que va haver de tornar a anar a remolc en el marcador, cal destacar el plus afegit que els de Gerard Albadalejo van jugar 54 minuts en inferioritat numèrica després de dos accions desafortunades, en menys de tres minuts, d’un jugador tan experimentat com César Soriano, que no només va deixar amb deu els seus companys sinó que va cometre un evitable penal, que va posar en safata que els badalonins, que fins llavors havien estat sempre a mercè dels lleidatans, s’avancessin gràcies a l’encert als onze metres de Carlos Albarrán (1-0, 36’). El Badalona només havia creat perill a pilota parada, sempre en faltes laterals, ben resolt per Pau Torres, mentre que els d’Albadalejo, amb un Juanto Ortuño estel·lar, van poder marcar en dos rematades seues (19’ i 26’), a més d’una altra de Pedro Martín (6’) i d’Albístegui (20’) però que no van arribar a fructificar. El tècnic lleidatà va moure ràpidament fitxa i va apuntalar la desequilibrada defensa donant entrada a Noel Carbonell i asseient Artiles, per passar a un 4-4-1.

El millor, tanmateix, encara estava per arribar. La sortida del Lleida en el segon temps va ser impecable. De fet, mai va donar la sensació que jugava amb deu i el Badalona amb onze. Els blaus, ahir de groc, van assumir riscos i se’n van anar a buscar el partit. I tret d’una veloç contra que els locals van desaprofitar de manera incomprensible quan es van plantar quatre contra un, davant d’un teòricament desbordat Trilles, la resta del joc va discórrer sempre a l’àrea local.

Noel Carbonell, molt actiu en atac, va tenir l’empat en una bona rematada que va desbaratar el veteraníssim Morales (56’). Quatre minuts després (60’), Mousa tocava en curt una falta indirecta a la frontal de l’àrea perquè Juanto ho intentés de rosca, però la rematada va sortir lleugerament desviada. Encara hi hauria una nova ocasió per a Noel en un altre atac massiu del Lleida. La pilota va caure als peus del defensor, amb Morales descol·locat, però la seua rematada, a porta buida, se’n va anar fora. El Badalona, sorprès, s’amagava darrere i no aconseguia mai superar la pressió avançada del Lleida. Simón (70’) va ser l’únic que va intentar matar el partit, però Pau Torres li va aturar la rematada. I així les coses es va produir l’empat, que es veia venir però que no arribava. Pilota entre els centrals de Quintero a Pedro Martín, que llança una centrada en horitzontal, superant defenses i Morales, cap a un Alpha en ratxa que, després d’amagar per descol·locar el porter, marcava a porta buida. I a partir de llavors, futbol control del Lleida fins al final.