SEGRE

DEPORTES_LUNES

Marc Márquez: “No tinc límits”

Màrquez assegura que segueix motivat per batre més rècords i arribar a aquests moments, “els més bonics de celebrar” || El lleidatà diu que no vol “ser conscient del que he aconseguit, perquè així l’any que ve començaré com si no hagués aconseguit res”

Els membres de l’equip el van mantejar a l’arribar al box.

Els membres de l’equip el van mantejar a l’arribar al box.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez va assegurar que no es posa límits després de conquerir el setè Mundial, el cinquè en MotoGP. “Aquest és l’objectiu i la mentalitat de qualsevol esportista, no posar-te límits. Per això treballes tot l’any, per aconseguir això, i et dóna més motivació per aconseguir el següent rècord, ja que qualsevol esportista com més guanya, més vol. Això és el bo de l’esport. Si treballes bé arriben aquests moments, que són els més bonics de celebrar”, va dir.

Màrquez va reconèixer que per aconseguir tots aquests títols és tot “com una roda en la qual intentes tenir-ho tot controlat. Ets més madur, tant com a persona com dins de la pista, també amb l’equip, i quan comences un any amb bon peu doncs ajuda més. Al final pots pensar més en els objectius, però l’essència no es pot perdre. Has d’arriscar fins a l’última volta i encara més perquè no m’agrada perdre a res i treballaré igual que fins ara per guanyar o lluitar pel podi”, va manifestar el lleidatà sobre el seu plantejament per al futur. “La clau és l’entorn i per això ara tinc ganes d’arribar al taller i celebrar-ho amb la meua gent, amb tothom, amb el meu germà, amb el meu pare, arribar a Cervera i veure la meua mare i el meu entrenador. Hi ha molta gent al voltant que si no van tots cap a la mateixa direcció, no es pot estirar el carro. Per això s’ha de tenir sempre la mateixa dinàmica. No t’imagines que en sis anys puguis guanyar cinc títols. És un somni i no em vull despertar, tot i que sóc conscient del difícil que és, però no vull ser conscient del que he aconseguit i així l’any que ve començaré com si no hagués aconseguit cap títol”, va afegir Màrquez.

Per al campió del món, la clau d’aquest nou èxit és la constància. “Hem trobat un compromís en què quan patíem érem al podi i això és una cosa que no hem de perdre. Però hem de seguir evolucionant encara que aquesta constància ja vaig entendre que era necessària el 2016 i això és el més important”. En qualsevol cas, Màrquez també va tenir mals moments, un dels pitjors a Mugello. “Potser l’únic error gran que he comès. Era una cursa que si l’acabava era tercer. No sé si va ser el pitjor, però no va ser una crisi, va ser un error”, va manifestar.

Al pol oposat, el dels millors moments, Marc va assenyalar les victòries de Jerez i Aragó. “Jerez perquè era la primera d’Europa i vam poder guanyar, i després Aragó perquè les Ducati pressionaven i havíem d’autrar-los”, va manifestar en aquest sentit.

Sobre Andrea Dovizioso, Màrquez va tenir paraules d’elogi a l’afirmar que “sense rival no hi ha campionat i el rival és el que et fa créixer i entrenar-te. Això és el que intentes mantenir i sobretot tant Dovi com Jorge, amb els quals més hem lluitat a les últimes voltes, han fet que MotoGP hagi arribat a un nivell d’espectacle impressionant i aquesta segona part de temporada ha estat disputada al màxim”.

Quan li van preguntar per l’arribada de Lorenzo a Honda, va dir que “a València, quan pugi a la moto, veurem com va. És un campió, hi serà i anirà ràpid, però nosaltres serem al nostre costat del taller i, si fem les coses bé, els ho posarem difícil, a ell i a la resta dels pilots”. Màrquez va restar importància als set títols i al preguntar-li pels millors de la història es va limitar a dir: “Agostini, Nieto i Rossi són els més grans, els que tenen més títols.”

“Set, set, set vegades campió del món. Se’t passen moltes coses pel cor i el cap, però com que aquest no té límits, doncs a esperar més”, va explicar Julià, pare de Marc, després de la carrera.

“Fins al final no ho he tingut clar, perquè Dovi és molt competitiu i anava molt ràpid. Pensava que seria difícil fins a l’última volta, però ha passat el que ha passat. Dovi és un gran competidor i un senyor. Ell fa encara més gran el títol de Marc, perquè li dóna batalla”, va afegir Julià.

Els membres de l’equip el van mantejar a l’arribar al box.

Els membres de l’equip el van mantejar a l’arribar al box.REPSOL MEDIA

tracking