SEGRE

BÀSQUET LEB OR

Liderat i rècord en joc

El Força Lleida busca avui a Ourense la tercera victòria seguida lluny del Barris Nord, una cosa que mai ha aconseguit en l’inici de Lliga || Els lleidatans defensen la primera plaça de la LEB Or

La plantilla, sopant a Ourense després de gairebé onze hores de viatge amb autobús.

La plantilla, sopant a Ourense després de gairebé onze hores de viatge amb autobús.SERGI CAUFAPÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Força Lleida vol continuar sent l’equip revelació de la Lliga i avui (21.00) intentarà confirmar-ho amb una victòria a la difícil pista del Rio Ourense Termal. En cas d’aconseguir-ho, suposaria un rècord en la curta història del club, ja que mai abans havia encadenat tres victòries lluny del Barris Nord en una arrancada de competició. Les quatre victòries i una derrota que porten els de Jorge Serna en aquests cinc primers partits és, fins al moment, el segon millor inici de la història del club, només superat pel que va aconseguir l’equip, llavors liderat per Luka Rupnik, fa dos temporades (2016-2017).

En aquella ocasió el Força Lleida va arribar a guanyar els cinc primers partits de Lliga (tres a casa i dos fora, a Burgos i Palència) però va perdre el sisè a Oviedo, curiosament en el comiat del base eslovè, traspassat dies després al Fuenlabrada. Malgrat la seua absència, l’equip encara va encadenar dos triomfs més per deixar el rècord en 7 victòries i 1 derrota, unes xifres que els de Jorge Serna estan disposats a igualar.

Serna treu importància al liderat de la Lliga i advoca per un equip intens des de la defensa

L’empresa no serà gens fàcil, ja que visiten un equip amb un gran potencial individual que no ha començat del tot bé (suma un balanç de tres triomfs i tres derrotes), però que és un clar aspirant a ser als llocs de cap.

El tècnic lleidatà prefereix no mirar la classificació perquè “aquesta Lliga és absolutament impredictible. La coneixem bé per tot l’historial que portem d’anys anteriors, per això l’únic que ens preocupa és l’Ourense, a veure si podem donar nostra millor versió,” va afirmar.

Sobre el rival es va desfer en elogis, tant per la qualitat dels seus jugadors, especialment el seu quintet titular, com per la seua planificació. “Ha fet molt bé els deures al renovar els dos jugadors (Zamora i Rozitis, ex del Força Lleida) que li van donar la permanència l’any passat. Capacitat per parar-los tenim, però el que falta és que surti tot el que hem preparat, perquè en aquesta Lliga cada error que comets et penalitza molt”, va alertar.

Serna fuig de les eufòries i de les confiances, atès que opina que “la relaxació és el primer pas cap a la derrota”.

És per això que va demanar més treball, sobretot defensiu. “Darrere hem de tenir un punt més d’equilibri, i que en atac hi hagi menys canastons de Filip (Djuran)”, apunta el tècnic, que podrà comptar amb tots els seus efectius, si bé Fernando Sierra continua recuperant-se dels seus problemes i Sergi Quintela ha hagut de descansar per una sobrecàrrega.

tracking