Pigem i Cuartero, a la final

Els dos van accedir a l’última fase en què optaran a la targeta del European Tour || Es disputa del 10 al 15 a Tarragona i ho aconseguiran els 25 primers

Carlos Pigem.

Carlos Pigem.SEGRE

Els lleidatans Carlos Pigem i Emilio Cuartero buscaran obtenir, des de dissabte i fins al dijous dia 15, la targeta que dóna dret a competir la temporada vinent al Circuit Europeu, el més important del golf professional al costat del nord-americà, la que seria la Champions d’aquest esport.

Tots dos van aconseguir classificar-se aquest dilluns passat per a la Final de l’Escola del circuit europeu, que es disputarà al camp de Lumine (Tarragona) i en què s’atorga als vint-i-cinc primers classificats (més empatats) sobre més de cent jugadors la targeta del European Tour per jugar l’any següent en la màxima categoria del golf continental.

Per a Carlos Pigem, que es va classificar per a la tria final a l’acabar tretzè a la fase anterior, disputada al camp de Las Colinas (Alacant), suposa intentar recuperar la targeta que no ha pogut mantenir aquest any. Una temporada molt complicada per al lleidatà després d’aconseguir accedir a l’European Tour per mèrits propis l’any passat a causa dels bons resultats, sobretot a l’Asian Tour.

I és que Pigem va fer història al ser el primer i únic golfista lleidatà a l’haver aconseguit aquesta targeta del circuit europeu i, a més, va guanyar un torneig de l’Asian Tour el 2016, el Yeangder TPC a Taiwan. Carlos arriba a aquesta final que començarà dissabte fent gala de la seua fortalesa mental en els moments més difícils com va demostrar a Las Colinas quan, després d’un primer dia negre, va completar una gran remuntada per acabar amb una volta final de 67 cops i amb (-9) en el total del torneig.

Per la seua banda, Emilio Cuartero buscarà aconseguir la targeta del màxim circuit europeu per primera vegada després de l’intent fallit de l’any passat. Cuartero ja ha disputat tornejos del Challenge Tour, una divisió inferior dels circuits professionals, encara que igualment molt competitiva.

Emilio va aconseguir el pas a la final al camp de Desert Springs (Almeria), on després d’una volta final per emmarcar de 65 cops, va acabar el torneig en segona posició amb (-17). La classificació per a la final del European Tour es va dirimir en quatre camps espanyols i van aconseguir el bitllet deu jugadors estatals.

Aquesta final és un dels tornejos més durs que hi ha, ja que dura sis dies i en el quart hi ha tall (tria de jugadors que queden eliminats a partir d’un determinat resultat).