SEGRE

ENTREVISTA

“Comparar-me amb Doohan és increïble”

El lleidatà ha igualat les cinc corones que va aconseguir el pilot australià, de qui recorda veure per televisió la seua lluita amb Àlex Crivillé

“Comparar-me amb Doohan és increïble”

“Comparar-me amb Doohan és increïble”Repsol Media

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha estat la seua temporada més completa? Hi ha marge de millora en el seu pilotatge?

Ha estat una de les temporades més completes fins al moment, ja que he pogut acabar regularment a les posicions de podi. Potser, el millor any pel que fa a resultats va ser fa quatre anys, el 2014 però, sens dubte, aquesta temporada ha estat molt completa, perquè hem treballat molt bé i hem sabut remar en els moments difícils i treure partit dels moments en què ens trobàvem bé.

Deu anys al Mundial de Motociclisme; és un jove veterà. Què és el que més recorda del seu debut?

El temps passa molt ràpid! Recordo la primera cursa al Mundial com si fos ahir. Arribava a Estoril després d’haver-me lesionat en pretemporada. Estava molt nerviós i, al primer entrenament, em van avançar per tot arreu. Aquell cap de setmana vaig caure tres o quatre vegades perquè volia donar més del que realment podia, com de costum. Ja han passat deu anys d’aquest primer Gran Premi, però el sento com si fos una cosa molt recent.

A més dels títols, amb què es queda d’aquests deu anys?

Durant aquest temps, els títols han estat el més important, però si hagués de quedar-me amb alguna cosa, seria amb l’estil de vida, la forma en què el Mundial et marca el dia a dia, el caràcter. Coneixes molta gent, madures com un nen que passa dels 15 als 25 anys. Em quedo amb els moments viscuts dins del circuit, però fora de la pista realment és on més temps passem, encara que aquesta part la gent no la pot veure.

Temporada rere temporada continua creixent, aprenent. Què ha extret del 2018?

Aquesta temporada hem fet les coses molt bé. Què n’aprens? Experiència. Et trobes amb situacions noves i has de saber com gestionar-les, aprens a estar amb els teus. Això últim és una cosa que sempre remarco molt, ja que és un punt clau: has de saber estar tancat al teu box. A la pista, aprens i creixes en l’àmbit esportiu, però sobretot madures i vas veient diferents ambients, i intueixes on t’has de situar.

L’any passat va comentar que amb Dovizioso va aprendre que no es pot subestimar ningú. Quin pilot l’ha sorprès més?

A cada temporada et sorprèn un pilot i en aquesta, a la categoria de MotoGP, qui més m’ha impressionat ha estat Jorge Lorenzo. Hi havia algunes carreres en les quals molta gent ja no donava ni un duro per ell i al final ha acabat sent un dels referents del campionat i ha guanyat moltes curses. Això vol dir que quan un té talent i ha estat campió, ho pot tornar a ser una altra vegada. És aquí on es demostra la força mental i, en aquest cas, crec que Lorenzo ha sabut reaccionar.

Des que es van apagar els semàfors a Qatar, quin creu que ha estat el moment clau?

Hi ha hagut diversos moments claus, però potser els més importants han estat les victòries que vaig obtenir a Jerez i Le Mans, on vaig guanyar les dos carreres i els rivals van fallar, sobretot Andrea Dovizioso i Jorge Lorenzo. És on aconsegueixes un avantatge que, si tens sang freda en els moments més crítics, el pots gestionar correctament.

El pilot Mick Doohan, al qual ha igualat després d’aconseguir cinc títols a la categoria reina, afirma que està orgullós de compartir aquesta xifra amb tu i que el teu estil a l’hora de pilotar és inigualable.

Tinc una gran relació amb Mick Doohan, ja que hem coincidit en diversos esdeveniments. És increïble poder comparar-m’hi, perquè el primer record que tinc de veure motos a la televisió és d’ell batallant amb Àlex Crivillé. No tinc paraules per descriure el que suposa igualar la seua xifra de cinc títols a la categoria reina.

Què li treu un somriure quan té un mal dia?

Quan tinc un mal dia intento estar amb el meu germà o amb algun amic per oblidar les penes. La veritat és que tinc pocs dies així, sempre provo de desconnectar fent esport o quan pujo a la moto.

tracking