SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Marc mana en moll

Firma el millor temps en una primera jornada lliure marcada per la intensa pluja || Miller i Petrucci es van quedar a una dècima i Dovizioso, a quatre

Marc Màrquez s’acomiada aquest cap de setmana del seu company Dani Pedrosa.

Marc Màrquez s’acomiada aquest cap de setmana del seu company Dani Pedrosa.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La incessant pluja va monopolitzar ahir el començament del Gran Premi de la Comunitat Valenciana. Va caure tanta aigua que es van interrompre les dos sessions lliures amb bandera roja, a l’espera que amainés. Quan ho va fer, ningú es va reservar, ja que es preveu aigua per a tot el cap de setmana i era necessari aconseguir les màximes dades possibles. Ahir Marc Màrquez va prendre el comandament. En els compassos inicials va dominar Danilo Petrucci, desitjós de demostrar a Ducati que no s’ha equivocat pujant-lo a l’equip oficial. Hi va haver molts ensurts i diverses caigudes durant la jornada (Simeon dos vegades, Bautista, Miller i Bradl), però ni en dies així afluixa el de Cervera, que va acabar al capdavant amb 106 mil·lèsimes d’avantatge sobre Miller i 140 respecte a Petrucci, que va liderar a la tarda davant de Màrquez i Rossi. A quatre dècimes es va quedar Dovizioso i a set Pedrosa, seguit de Iannone i Maverick. “Sincerament, ha sigut un dia difícil. No només per la pluja i la gran quantitat d’aigua, sinó també perquè feia molt fred. Quan hi ha molta aigua a la pista és una loteria i l’únic que pots fer és rodar i intentar no caure”, va comentar el lleidatà a l’acabar la jornada.

Marc també es va referir a unes declaracions de Maverick Viñales en les quals deia que el canvi de dorsal per a l’any que ve –deixa el 25 pel 12 que portava en els seus inicis– és per culpa seua, ja que va recordar que el portava a la Copa Conti, on també competia el lleidatà, i el guanyava. “Crec que no vam fer cap campionat sencer junts. Crec que només vaig fer algunes carreres de la Copa Conti perquè jo corria l’Open RACC 50. És igual. Escolta, si guanyes pel número, també me’l canviaré jo. No passa res. Estem a MotoGP, que és el que compta. Ho sabrà més ell, jo miro més el present que el passat”, va etzibar. El set vegades campió del món va acabar tirant un dard al de Yamaha per aquestes variacions. “Hi ha pilots que, psicològicament, necessiten estabilitat, motivació o són més insegurs i busquen cosetes. Són supersticiosos. Però jo, psicològicament, sé que un número no et fa guanyar un campionat. Al final, és el treball de tot un equip”, va assegurar. Marc, per descomptat, no pensa substituir el seu, ni tan sols per l’1’. “Jo guanyo amb el 93. L’any que vaig nàixer, el número que he portat sempre. Per això el deixo. Que Maverick canviï o no. Amb el 25 va guanyar en Moto3. Això no canvia res”, va concloure. Àlex Màrquez, per la seua part, va marcar el segon millor registre, lluny de la pole privisional del valencià Iker Lecuona.

tracking