SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Màrquez, cinquè a pesar de caure i dislocar-se l'espatlla

Enèsima proesa del lleidatà, que se la va recol·locar ell mateix, i ‘pole’ de Viñales

Màrquez, en el moment de ser traslladat al camió per Alzamora.

Màrquez, en el moment de ser traslladat al camió per Alzamora.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez (Repsol Honda) va protagonitzar ahir una altra proesa en la qualificació del Gran Premi de la Comunitat Valenciana al circuit de Xest a l’aconseguir el cinquè millor temps, malgrat una caiguda en la qual li va sortir l’espatlla. La pole va ser per a Maverick Viñales (Yamaha), seguit d’Àlex Rins (Suzuki) i de l’italià Andrea Dovizioso (Ducati). El lleidatà acabava de sortir a disputar la sessió de qualificació, on era el gran favorit per fer la pole, però a l’arribar al revolt 4 va caure, la vint-i-dosena caiguda de l’any, amb tan mala fortuna que al rodar per terra li va sortir per enèsima vegada l’espatlla esquerra.

I va ser ell mateix qui es va practicar la maniobra de recol·locar-se l’espatlla agafant-se el canell per crear tracció del braç fins que el cap de l’húmer va lliscar de nou per sota de l’omòplat i va tornar a lloc. Per sort, el seu mànager Emili Alzamora era a prop amb l’escúter i el va portar ràpidament pel pàdoc fins al camió de Repsol Honda, on el seu fisioterapeuta de la Clínica Mobile Carlos García i el doctor Xavier Mir van comprovar que no hi havia més afectació i que efectivament se l’havia recol·locat perfectament i ni sis minuts va tardar a tornar a la pista. “Cada vegada és pitjor i surt i entra molt fàcil. És una lesió que arrossego des de Motegi i no he parat. No he apretat com sempre pel dolor i per no caure una altra vegada”, va dir el de Cervera.

En Moto 2, Àlex Màrquez va ser setzè, amb l’italià Luca Marini signant la pole. En Moto 3, l’italià Tony Arbolino va sumar la seua segona pole de l’any i el campió Jorge Martín va ser tretzè.

Serà operat el 3 de desembre i podrà provar la nova moto ? La lesió a l’espatlla, de la qual s’operarà el 3 de desembre, no serà inconvenient perquè Marc Màrquez realitzi tots els entrenaments previstos amb la moto del 2019 ja que “és important perquè no està Crutchlow ni Dani i sí, és veritat que ve Lorenzo i sabem que anirà ràpid des del principi, però no coneix la moto i és més complicat perquè no pot saber si anirà bé o no”.

tracking