HOQUEI PATINS OK LLIGA

Primera derrota fora del Lleida Llista

El Lleida Llista cau per un ajustat 5-4 contra un rival directe com el Caldes en un partit molt obert i vistós || Els lleidatans van fallar un penal amb 1-1 i sempre van anar a remolc

Xavier Rovira i Maxi Oruste, a punt per disputar la bola.

Xavier Rovira i Maxi Oruste, a punt per disputar la bola.LLEIDA LLISTA

El Lleida Llista va encaixar la segona derrota de la temporada i primera fora de casa a l’OK Lliga per un ajustat 5-4 amb el Caldes. Va ser un intens partit, que es va tornar trepidant a la segona part amb intercanvi de gols i d’ocasions i en el qual el conjunt lleidatà, que sempre va anar a remolc, no va poder ni tan sols aguantar un empat final –amb el 4-4– en una pista on encara no ha guanyat ningú.

Era un duel entre rivals directes, que estaven a més igualats a punts a la classificació, però era el Llista el que anava al davant per millor goal average. Ara, després de la derrota llistada, és el Caldes el que s’ha posat tercer i colidera la taula amb Liceo i Barça, encara que aquest últim jugarà avui un partit amb el Girona. El Lleida Llista cau a la cinquena plaça.

Els de Folguera, després de la segona derrota de la temporada, baixen del tercer al cinquè lloc

L’estil de joc dels dos equips presagiava que hi hauria un hoquei molt ofensiu i un duel obert com va passar. Va ser el Caldes el que va colpejar primer amb un gol de Ricart, que seria neutralitzat per Oruste poc abans del descans.

Amb 1-1 va començar la segona meitat i els dos equips van brindar un autèntic espectacle amb contínues anades i vingudes a les porteries. El Lleida Llista va tenir l’oportunitat d’avançar-se en el marcador amb un penal que, tanmateix, no va poder aprofitar Andreu Tomàs. El que són les coses, perquè a la següent jugada el Caldes marcava i es passava a tres minuts de l’1-1 al 3-1 amb gols de Ferran Rosa, el millor de l’equip i del partit. Però el Llista continuava molt viu i César Candanedo, després d’un tir llunyà, aconseguia el 3-2 al minut 37.

Els lleidatans van començar a pressionar el Caldes a la recerca de l’empat. I aquest (3-3) va arribar per mediació de Roberto Di Benedetto al minut 42. Semblava que l’esforç havia tingut recompensa, però el Llista ni tan sols va tenir temps de reaccionar després de l’empat, ja que tot seguit anotava el 4-3 de nou Ferran Rosa, que culminava el seu hat-trick.

Tocava remar a contracorrent una altra vegada i, encara que Oruste va tornar a empatar el partit (4-4), Alexandre Acsensi desfeia de nou la igualada (5-4) i deixava ja el marcador definitiu.

Albert Folguera: “Qualsevol resultat que es donés era just” El tècnic del Lleida Llista, el lleidatà Albert Folguera, va admetre després del partit que “podia haver passat qualsevol cosa. Qualsevol que fos el resultat que s’hagués donat era just perquè ha estat un partit molt obert i molt bonic”. Folguera, no obstant, es va lamentar pel fet que “hem fallat un penal amb 1-1 i amb el 3-3 hauríem d’haver estat més consistents perquè ens han marcat de seguida, i amb el 4-4 una altra vegada el mateix”. Sobre el recuperat Xixi Creus, va dir que “ens ajudarà moltíssim però li falta lògicament agafar ritme”.