SEGRE

POLIESPORTIU INSTAL·LACIONS

Sant Llorenç de Montgai, capital del piragüisme

Tindrà el centre català de tecnificació en aigües tranquil·les a partir del 2019

L’alcaldessa de Camarasa, Elisabeth Lizaso, mostra el terreny on s’ubicarà la instal·lació.

L’alcaldessa de Camarasa, Elisabeth Lizaso, mostra el terreny on s’ubicarà la instal·lació.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Llorenç de Montgai, nucli de població de la Noguera pertanyent a Camarasa, tindrà a partir del setembre de l’any que ve un centre de tecnificació de piragüisme a nivell de tot Catalunya. El projecte, que el Consell Català de l’Esport ja ha aprovat, inclou un camp de regates a l’embassament de Sant Llorenç i la construcció d’una petita instal·lació que consistiria en uns vestidors i un magatzem o hangar per guardar-hi les piragües. A més, també podrien entrenar-s’hi palistes d’aigües braves, de la modalitat de descens, en el seu cas al congost de Mu, lloc on conflueixen les aigües dels rius Segre i Noguera Pallaresa.

La Federació Catalana de Piragüisme, l’única amb seu a Lleida i que presideix el lleidatà Joan Ignasi Rosell, i l’ajuntament de Camarasa, representat per l’alcaldessa, Elisabeth Lizaso, van presentar fa unes setmanes el projecte al Consell Català de l’Esport. Dijous passat, durant la visita que va fer el secretari general de l’Esport Gerard Figueras, va tenir lloc una nova reunió. A l’acabar, Figueras va manifestar aquest diari que “hem quedat que agilitzarem el projecte d’aquest centre de tecnificació de piragüisme”. Per la seua banda, Joan Ignasi Rosell i Elisabet Lizaso van coincidir a l’afirmar que estan “encantats” amb la ubicació d’aquest centre d’aigües tranquil·les en terres lleidatanes, després que l’anterior que hi havia a Banyoles tanqués a causa de la crisi econòmica.

Rosell va explicar que aquesta instal·lació la utilitzarà “un grup de nou persones. Hi haurà un tècnic i diversos grups de treball i tot el conjunt del projecte engloba també Lleida ciutat, amb el centre de piragüisme Saúl Craviotto i el tema d’estudis i residència. Els palistes s’allotjarien a la residència Sant Anastasi, però si tira endavant recuperarien l’antiga residència d’esportistes (a la Caparrella i que, segons Gerard Figueras, està pendent d’aconseguir el finançament) en el futur hi pernoctarien”.

D’aquesta manera, Lleida comptaria amb centres de tecnificació de les dos especialitats, ja que el d’aigües braves és a la Seu.

L’alcaldessa de Camarasa, Elisabeth Lizaso, mostra el terreny on s’ubicarà la instal·lació.

L’alcaldessa de Camarasa, Elisabeth Lizaso, mostra el terreny on s’ubicarà la instal·lació.MAGDALENA ALTISENT

tracking