EL MILLOREL PITJOR

El Llista suma un bon punt

Empata amb el Reus en un gran partit en el qual els lleidatans guanyaven per 3-0 als 12 minuts || L’equip lleidatà va estavellar quatre boles als pals i el seu rival va fallar una falta directa a dos segons del final

Bruno Di Benedetto, en una acció d’atac del Llista durant el partit d’ahir, en la qual es queixa d’haver rebut algun cop.AMADO FORROLLA

El Lleida Llista va sumar ahir un bon punt (3-3) davant del Reus, un equip que es manté invicte a la Lliga i que va estar a prop de deixar-se la imbatibilitat a l’Onze de Setembre. Llista i Reus van oferir un gran espectacle, un partit vibrant que hauria pogut emportar-se qualsevol dels dos rivals. L’equip d’Albert Folguera va fer mèrits per obtenir la victòria, privada per la manca de punteria en ocasions clau –va estavellar quatre boles als pals– i una discutible actuació arbitral, que va carregar amb faltes absurdes als lleidatans i no va sancionar un clar penal sobre César Candanedo. Però tot i merèixer la victòria, el Llista hauria pogut perdre quan, a falta de dos segons, Lluís Tomàs va aturar una falta directa a Àlex Rodríguez.

El Llista va tornar a demostrar que és capaç de plantar cara a qualsevol. Si dimarts va perdre 5-4 a la pista del Caldes, tercer classificat, en un altre duel en el qual com a mínim es mereixia l’empat, ahir va tenir contra les cordes el totpoderós Reus, que va haver d’anar a totes per no patir a Lleida la seua primera derrota de la temporada.

El Llista sabia a què s’enfrontava i va sortir llançat des del primer minut. Joan Cañellas va tenir la primera oportunitat als dos minuts, amb un gran llançament, al qual va respondre Romà Bancells amb un altra rematada que va aturar de forma espectacular Lluís Tomàs. El ritme del partit era altíssim i les transicions molt ràpides.

I en una, Roberto Di Benedetto va encarar Ballart i el va batre amb una gran rematada per posar l’1-0 als 4 minuts. El gol va donar ales als d’Albert Folguera, que dos minuts més tard ja havien tornat a superar el porter del Reus. En aquesta ocasió amb una ràpida contra d’Andreu Tomàs, que va posar el 2-0 al minut 6, la qual cosa va obligar el tècnic visitant, Jordi Garcia, a parar el partit.

El Llista era un vendaval que els reusencs no podien contenir. Tiago Miguel va veure la targeta blava per una dura entrada i el llançament de la corresponent falta directa el va aprofitar l’argentí Maxi Oruste per posar el 3-0, quan tan sols havien transcorregut 12 minuts de partit. A més, entre Xixi Creus i Joan Cañellas, van estavellar tres boles al pal, que podien haver deixat el partit liquidat. El Reus necessitava aire per tornar a ficar-se en el partit i l’hi va donar Joan Salvat amb el 3-1 anotat al minut 21. Amb aquest resultat es va arribar al descans.

Era previsible que la segona part seria de patiment per al Llista. Tot just començar aquest període, Bruno Di Benedetto va tenir una gran ocasió, però no va aconseguir marcar, i a la jugada següent sí que ho va fer Àlex Rodríguez per posar el 3-2 al minut 27. Del possible 4-1 es va passar al 3-2 i amb un Reus crescut.

Encara que el cansament començava a passar factura, el partit continuava sent d’anada i tornada, amb ràpides arribades a una i altra porteria. La sort també era esquiva als lleidatans, com va demostrar un nou llançament al pal, en aquesta ocasió de Bruno Di Benedetto al minut 31. El Llista havia perdonat massa.

Tampoc hi va ajudar que l’arbitratge fos tolerant amb les accions del Reus i sever amb les del Llista. Així una relliscada de César Candanedo, que a l’anar-se’n a terra va fer caure un rival, li va costar la targeta blava. I tot un especialista com Marc Julià no va fallar per posar el 3-3. Era el minut 37 i amb poc més de 12 minuts al davant, podia passar de tot.

El Llista, que de vegades peca d’excessivament atrevit, buscava la victòria. Candanedo va poder marcar al minut 41, abans de ser objecte d’un penal que els àrbitres no van assenyalar. Sí que van xiular la desena falta contra el Llista a dos segons del final i Lluís Tomàs va evitar la derrota al desviar el tir d’Àlex Rodríguez. Al final, un bon punt.