FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

El Lleida bat rècords

Després de la victòria sobre el Sabadell de diumenge suma 27 punts, la xifra més alta a hores d’ara || L’equip no era líder des de la jornada 11 de la 2014-15

Gerard Albadalejo, en un gest eufòric durant el partit de diumenge passat contra el Sabadell.JORDI ECHEVARRÍA

El Lleida de Gerard Albadalejo bat rècords aquesta temporada després d’un inici de Lliga que l’ha portat al liderat, al derrotar diumenge passat el Sabadell per 3-2 a la catorzena jornada. Set victòries en catorze partits, amb sis empats i una única derrota, el mantenen a la primera posició, un lloc que no ocupava des de feia quatre temporades. Suma 27 punts, els mateixos que l’Hèrcules, precisament l’únic equip que l’ha guanyat, però que supera en l’average general. Els 27 punts que acumula representen la xifra més elevada que ha aconseguit mai el Lleida a aquestes altures de temporada, tant amb l’actual denominació com quan l’equip jugava com a UE Lleida, des que les victòries valen tres punts, un sistema que es va instaurar la temporada 1995-96.

L’equip també mostra una espectacular eficàcia davant de la porteria contrària. Ha marcat vint-i-un gols, xifra que el manté com el tercer equip que anota més gols al grup i que representa la xifra de gols a favor més elevada des de la temporada 1994-95, la de la promoció d’ascens a Primera divisió. En aquella temporada, després de la catorzena jornada, l’equip també era líder i amb un gol més, 22. L’equip ha anotat més gols que l’any de l’ascens a Primera i és el segon més golejador dels últims trenta anys. Aquest aspecte s’ha disparat després d’anotar set gols les dos últimes jornades, quatre al camp de l’Ebre i els tres de diumenge al Sabadell.

El Lleida és líder per primera vegada des de fa quatre anys i un mes. L’última ocasió que havia ocupat el primer lloc de la classificació va ser després de l’onzena jornada de la temporada 2014-15, amb Imanol Idiakez a la banqueta. El Lleida únicament ha estat líder a Segona B durant set jornades des que va baixar l’any 2006.

Aquella temporada 2014-15, que va acabar sense play-off al finalitzar cinquè, l’equip va ser líder les jornades 5, 9, 10 i 11. La temporada 2012-13 va ser líder les jornades 1 i 2 i a la 2008-09 ho va ser només en una jornada, la primera.

Pel que fa a l’aspecte defensiu, malgrat haver rebut sis gols en les dos últimes jornades, és el tercer equip que encaixa menys gols, només superat per l’Hèrcules (n’ha rebut set) i el Barcelona B (n’ha encaixat onze).

L’equip es concentrarà dissabte a Girona per jugar a Peralada La plantilla del Lleida es concentrarà dissabte a Girona per preparar millor el pròxim partit, diumenge al camp del cuer Peralada (12.00 hores). Com en anteriors desplaçaments, el club també organitza un autocar per acompanyar l’equip en aquest partit.