EL MILLOREL PITJOR

CRÒNICA. Reacció heroica del Força Lleida

Un parcial de 0-16 en l’últim quart dóna al Força Lleida una increïble victòria a la pista del Barça B || L’actuació arbitral no va poder contra un equip que és líder en solitari

Adrián Chapela, a terra, després de torçar-se un turmell.

Adrián Chapela, a terra, després de torçar-se un turmell.JAVI ENJUANES

Ni l’actuació arbitral no va poder contra el Força Lleida, que es va emportar una increïble victòria de la pista del Barça B (71-74), segellada en l’últim quart amb un espectacular parcial de 0-16. Vuitena victòria del curs i quarta com a visitant, que el situa provisionalment com a líder en solitari.

Quintet inèdit de Serna en tota la temporada, amb Sierra, Djuran, Stutz i Mbaye com a novetats respecte a la jornada passada. Aposta clara per controlar un possible inici poderós del Barça i especialment Aleix Font. Després d’uns primers compassos d’igualtat, un triple de l’argentí Bolmaro va iniciar els pitjors moments dels lleidatans, encaixant un parcial de 7-0 al qual Serna va respondre donant entrada a Chapela, Quintela i Fall. Però l’encert no va ser una de les virtuts del Força Lleida en aquest inici i el parcial va anar en augment fins a un 11-0 al qual el tècnic lleidatà només va poder respondre amb temps mort a falta de 2:18 i més de cinc minuts sense anotar (15-4). Kyei va trencar aquesta dinàmica amb un triple, però Aleix Font va tancar el quart amb un clar 17-7.

El Força Lleida va pagar l’arrancada de partit, massa defensiva i amb problemes en atac

Chapela va ser clau a l’inici del segon període, en el qual un triple de Feliu va completar un parcial de 0-7 (17-14) amb què el Força Lleida es va tornar a ficar dins del partit. Un altre triple del capità va provocar el primer temps mort d’Ocampo quan amb prou feines havien transcorregut dos minuts i el marcador era de 19-17. Rawson va liderar la reacció blaugrana i el Barça va tornar a posar terra pel mig. Un triple de Martínez va fer que Serna hagués de tornar a demanar temps a falta de 4:17 per al descans, ja que el seu equip no s’estava trobant gens còmode (31-22). A més, els àrbitres no hi ajudaven gens i el públic de Lleida ho feia notar. Un altre triple de Rawson va tornar la màxima diferència als blaugranes, que es van situar de nou 11 a dalt davant la desesperació dels lleidatans (37-26). Per sort, un llançament de Djuran va donar oxigen al Lleida abans que els jugadors encaressin el camí dels vestidors (37-29). El percentatge d’encert estava sent una cosa que els lleidatans notaven massa, amb escassament un 32 per cent d’encert de tirs de camp (12/37) i a més s’estava perdent el rebot.

Rawson va obrir el tercer quart amb un nou triple i al Força Lleida li va continuar costant un món anotar. Només ho aconseguia des de la línia de tirs lliures. Els blaugranes van renovar la seua màxima diferència després d’una nova cistella de Rawson, un autèntic malson (49-36) i les males notícies es van completar amb la lesió de Chapela, amb un esquinç al turmell dret. A més, Martínez, amb un nou triple, va establir el 52-37. Quinze punts eren ja una diferència considerable i amb els àrbitres fent-ne de les seues. El públic de Lleida va començar a animar molt més els seus davant de tanta adversitat i els tirs exteriors van començar a entrar, la qual cosa va provocar que Ocampo hagués de parar el partit a dos minuts per al final del tercer quart (54-49). Dos tirs lliures de Bolmaro, molt discutits, van tancar el parcial.

No va començar gens bé l’últim quart, amb una tècnica a la banqueta lleidatana, en una nova demostració de la persecució sobre el Força Lleida. Però els de taronja es van sobreposar a totes les adversitats i a poc a poc van anar menjant-se la moral dels blaugranes. Triples de Kyei i Djuran per posar-se quatre a baix (62-58) i cistella de Quintela per provocar un altre temps d’Ocampo a falta de 4:33. De nou Djuran va establir l’empat, una cosa que no succeïa des del 4-4. Quintela completava un parcial de 0-9 i Djuran, amb un triple contra el tauler feia esclatar la part de la grada lleidatana. Cinc a dalt a falta d’1:55.

El públic no s’ho podia creure. Quintela i Mbaye van continuar animant els seus, i van tancar un parcial de 0-16 (62-71). Martínez va voler posar emoció al partit segellant un 7-0. Amb 16.3 segons al davant, Serna va demanar temps. Serenitat de Quintela des de la línia de tirs lliures i increïble triomf.