L'EFAC goleja en el derbi

Els homes de Radosav Radulovic van ser superiors al Balaguer malgrat les baixes amb les quals van afrontar el partit || Joel, per partida doble, Bosch i Montoy van ser els golejadors visitants i Gabernet va anotar l’únic gol dels locals, que van acabar en inferioritat

Els jugadors de l’EFAC celebren un dels quatre gols que van aconseguir en el derbi davant del Balaguer.JOAN BOVÉ

El Balaguer va sumar una nova derrota a casa, que l’enfonsa una mica més a la zona baixa de la classificació, davant d’un Almacelles compacte i amb molt ofici malgrat les baixes (1-4).

L’equip dirigit per Radosav Radulovic va mostrar molt aviat les seues intencions amb dos ocasions de cap de Joel en els minuts 6 i 9. El primer va anar al pal i el segon el va rebutjar a córner el porter Alfred. A la sortida, aquesta vegada sí, Joel va aconseguir allotjar la pilota dins la porteria local, fent pujar d’aquesta manera el 0-1 al marcador (10’).

El jugador del Balaguer va veure la targeta roja directa per donar un cop de cap al visitant Brezmes (69’)

El Balaguer no es va ensorrar i va buscar el gol de l’empat. El nou jugador local, Nii, va ser qui va estar més actiu en atac. Va rematar alt un córner en el minut 18 i, el 23, va recollir una pilota des de la frontal, però el xut va sortir creuat fora de la porteria defensada per Chiné. Tres minuts més tard arribaria el gol de l’empat mitjançant un precís cop de cap de Gabernet (1-1, 26’). Nii va intentar en diverses ocasions més avançar el seu equip però, quan millors sensacions estava transmetent el Balaguer, el visitant Bosch va aprofitar una passada des de la banda d’Amine per establir l’1-2 amb una bona rematada de cap (44). Amb la victòria per la mínima del conjunt d’Almacelles es va arribar al final de la primera part.

Després del descans, el Balaguer va intentar retallar diferències. Jordi Belló va començar a moure la banqueta per intentar que els canvis modifiquessin una mica el panorama del partit, però els jugadors de refresc no van ser el revulsiu esperat i l’EFAC va aconseguir ampliar les distàncies en el marcador gràcies a un gol de Montoy, que posava molt costa amunt el duel per al Balaguer (1-3, 57). El tret de gràcia per als locals va arribar en forma de pena màxima. Alfred va fer caure un atacant de l’EFAC quan aquest ja l’havia superat i Joel va marcar des dels onze metres el definitiu 1-4 (69). Els homes de Jordi Belló encara van rebre un revés més abans de l’acabament del partit ja que, després d’encaixar el quart gol, Hichem va ser expulsat per clavar-li un cop de cap al visitant Brezmes, amb qui va tenir els seus més i els seus menys al llarg de tot el derbi.

Amb un jugador menys i un resultat clarament advers, tan sols les intervencions del porter local Alfred van evitar que l’EFAC Almacelles ampliés encara més la golejada.

Després d’aquesta derrota, el Balaguer se situa antepenúltim amb 10 punts en el seu haver, mentre que l’EFAC es manté sisè a la taula amb 24.

“El segon gol de l’EFAC Almacelles ens ha fet mal” L’entrenador del Balaguer, Jordi Belló, va declarar després del partit que “hem fet un bon primer temps, ens hem refet després del seu primer gol i hem tingut ocasions per donar la volta al marcador”. Tanmateix, va lamentar que “el segon gol de l’EFAC ens ha fet mal i encaixar el tercer després del descans ens ha matat”. El tècnic local va afegir que “no en queda cap altra que treballar molt més, implicar-nos tots i millorar els aspectes bàsics per intentar reflotar l’equip”.