SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

El Lleida cobrarà del futbol professional més de 100.000 €

Procedents del CSD pels drets de televisió comercialitzats per LaLiga

Pedro Martín pugna per la pilota amb un jugador del Peralada.

Pedro Martín pugna per la pilota amb un jugador del Peralada.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu rebrà en breu una bona injecció econòmica en forma d’ingressos derivats dels drets de televisió del futbol professional superior als 100.000 euros, segons va poder saber aquest diari. Per conèixer el motiu d’aquests diners que rebran els vuitanta clubs que competeixen a Segona B, cal remuntar-se al ple del Congrés, el maig del 2015, que va validar el reial decret llei 5/2015 per a la venda centralitzada dels drets audiovisuals del futbol professional. D’acord amb aquest reial decret llei, que estableix una venda centralitzada en comptes d’una negociació individual com s’havia fet fins llavors a partir de la temporada 2016-17 (és a dir, en fa dos), els clubs professionals de futbol es repartiran el 92 per cent dels ingressos procedents dels drets de televisió i s’assignarà un 1,5 per cent per als esportistes d’alt nivell i el futbol no professional. Dins d’aquest 92 per cent per als clubs professionals, el 90 per cent és per als de Primera divisió i el 10 per cent, per als de Segona. El repartiment del 8% restant dels diners de la televisió es destina de la següent manera: un 3,5 per cent per als equips que descendeixen; un 1% per a LaLiga; un 2% per a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF); i un 1,5 per cent per a esportistes d’alt nivell i futbol no professional (Segona B i futbol femení).

La comissió de clubs de Tercera i Segona B, sota la denominació de ProLiga, es va reunir a mitjans del mes passat amb la presidenta del Consell Superior d’Esport, María José Rienda, i es van tractar diversos temes, no només el del repartiment dels drets de televisió del futbol professional per al futbol modest, tal com reclamava amb insistència l’RFEF a l’organisme estatal perquè no havia pagat en el termini establert.

En aquesta mateixa reunió, també van proposar a Rienda que s’estudiés la posada en marxa d’un règim especial de cotització a la Seguretat Social per als jugadors de Segona B i de Tercera divisió.

Ara, després de donar llum verda el CSD al pagament d’aquests diners procedents del futbol professional, els clubs començaran a rebre els ingressos.

Torrons Vicens, un altre patrocinador per al club La firma d’Agramunt, Torrons Vicens serà un altre dels patrocinadors del Lleida Esportiu fins al desembre del 2019. En el marc de l’acord de patrocini econòmic, del qual no han transcendit xifres, també s’inclou una aportació en lots amb els seus productes. A més, Torrons Vicens i el club col·laboren de nou aquest any amb el Banc dels Aliments de Lleida en l’últim Gran Recapte 2018.

tracking