SEGRE

DEPORTES

Antològic Messi

Va tornar a demostrar que és el millor del món amb una actuació d’escàndol al derbi, en què va marcar dos golassos de falta i va donar l’assistència d’un altre || El Barça segueix invicte a Cornellà-el Prat i es manté líder i avantatja en tres punts l’Atlètic i el Sevilla

Messi celebra el primer gol del duel, aconseguit després d’executar una falta perfecta.

Messi celebra el primer gol del duel, aconseguit després d’executar una falta perfecta.RCDESPANYOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona va golejar ahir a la nit l’Espanyol per 0-4 i es va emportar un derbi en què el gran protagonista va ser l’argentí Lionel Messi, que va quallar una actuació estel·lar. El 10 blaugrana va marcar dos golassos de falta (al minut 17 i al 65), però n’hauria pogut fer més. Van completar el compte el francès Ousmane Dembélé (min. 26), que va culminar amb un gran xut de rosca una assistència del mateix Messi, i l’uruguaià Luis Suárez (min. 45), en jugada personal.

Amb aquesta victòria, els blaugranes segueixen invictes a Cornellà-el Prat i líders i mantenen l’avantatge de tres punts sobre l’Atlètic, que va derrotar (3-0) el Deportivo Alabès, i va ampliar de tres la renda sobre el Sevilla, que va igualar (1-1) en la seua visita al València. El Reial Madrid, cinquè a la taula, ha dormit a vuit punts del Barça, abans de visitar avui (16.15 h /beIN Lliga) l’Osca.

L’equip barcelonista va ser molt superior davant d’un Espanyol que va encaixar la quarta derrota seguida

Leo Messi, el millor del món, el cinquè aquest any per a alguns experts de la Pilota d’Or, va dictar la sentència del derbi quan i com va voler. Va anotar dos grans dianes de falta, va donar l’assistència d’una altra i va ser l’iniciador de la quarta. A més, va protagonitzar una rematada al pal per la qual molts traurien pit. El crac del Barça no només va destrossar l’Espanyol sinó que va ser capaç de buidar l’estadi. El domini de l’argentí és inqüestionable davant d’un equip blanc-i-blau que va sumar la quarta derrota seguida. Al descans els blanc-i-blaus ja perdien per un contundent 0-3 i a la represa no van poder sobreposar-se. De fet, van ser diversos els aficionats periquitos que van abandonar el seient. L’Espanyol, amb un plantejament lleugerament més defensiu que en anteriors compromisos, va sortir ben plantat al darrere. Als primers compassos, els blaugranes no es van atansar amb prou claredat a l’àrea de Diego López, mentre que l’amfitrió va disposar d’alguna contra molt tímida de Borja Iglesias.

La maquinària ofensiva del Barça, malgrat no tenir oportunitats diàfanes, empenyia els blanc-i-blaus a la línia de fons. La pressió dificultava molt als de Rubi sortir amb l’esfèrica controlada. Al final, va arribar el premi. Una falta des de vint metres que Messi va enviar enganxada al pal esquerre per firmar el 0-1 al minut 18. Poc després, Luis Suárez va intentar aprofitar-se dels instants de commoció de l’Espanyol, però Diego López va atallar el seu xut a boca de canó.

Al minut 26, els de Valverde van obrir bretxa amb una fuetada creuada de Dembélé. El francès va definir amb gran precisió una vistosa jugada de Messi a la contra, que ho va fer tot bé, però va preferir passar la pilota al seu company. El 0-2 va suposar un cop dur per als blanc-i-blaus. L’Espanyol no tenia bona pinta. A més de la distància en el marcador, cometia imprecisions en zones de risc i tenia serioses dificultats per controlar la pilota. Al 37, el Barça hauria pogut marcar el tercer, encara que la fortuna es va aliar amb els locals: Rakitic va estavellar la pilota contra la meta i Suárez va enviar el rebuig al pal. L’uruguaià, malgrat tot, va reparar l’error just abans del descans. Va arribar fins a la línia de fons i va passar la bola per sota de les cames Diego López. L’RCDE Stadium va emmudir amb el 0-3 i l’àrbitre va xiular el final de la primera meitat.

L’Espanyol se’n va anar als vestidors enfonsat, però es va aixecar a la represa. Tanmateix, Messi va dir prou i va endossar el 0-4 a l’afusellar una altra falta directa al minut 65. Alguns aficionats periquitos ja no van aguantar ni un segon més l’actuació estel·lar del 10 blaugrana i van abandonar l’estadi abans de temps.

Els blanc-i-blaus intentaven maquillar la imatge i Rubi va alinear més jugadors ofensius. Óscar Duarte fins i tot va marcar l’1-4, però el VAR, després d’una llarga deliberació, el va anul·lar per fora de joc.

L’encontre s’havia convertit en gairebé un monòleg del Barça. L’amfitrió feia molts minuts que havia dit adéu al partit. L’ambient s’havia apagat i el Barça jugava sense preocupacions, buscant el cinquè amb les grades cada vegada més buides, tot i que no va arribar.

Messi celebra el primer gol del duel, aconseguit després d’executar una falta perfecta.

Messi celebra el primer gol del duel, aconseguit després d’executar una falta perfecta.RCDESPANYOL

Messi celebra el primer gol del duel, aconseguit després d’executar una falta perfecta.

Messi celebra el primer gol del duel, aconseguit després d’executar una falta perfecta.RCDESPANYOL

tracking