BÀSQUET LLIGA ENDESA

El Barça supera el Tenerife i es manté líder a l'ACB

El Barça supera el Tenerife i es manté líder a l’ACB || Una gran defensa al tercer quart va donar el triomf als blaugranes, que van afluixar al final

Lucca Staiger, del Tenerife, controla la pilota davant de Kyle Kuric i Ante Tomic, del Barça.EFE

El Barça Lassa de bàsquet va trencar ahir una ratxa de quatre derrotes al superar al Palau Blaugrana l’Iberostar Tenerife per 77-73. El partit va començar igualat encara que una asfixiant defensa dels blaugranes al tercer quart, que va deixar els illencs amb només 7 punts al parcial, va trencar el duel i va decantar el triomf per als de Svetislav Pesic, que va complir 200 partits a la banqueta blaugrana. A més, l’ucraïnès Artem Pustovyi va complir cent partits a la Lliga ACB.

El duel va començar amb dos triples del visitant McFadden, i pel costat blaugrana Blazic i Singleton van prendre el comandament de l’atac blaugrana per mantenir el Barça en el partit. Malgra tot, una major intensitat dels canaris va fer que s’arribés al final del primer parcial amb avantatge visitant en el marcador (17-21).

Als segons deu minuts, els de Svetislav Pesic van aconseguir més fluïdesa en el joc, encara que l’encert des de la línia de tres punts –9 de 20 en llançaments triples– evitava que el Barça capgirés el marcador i provocava que el Tenerife arribés al descans amb un avantatge de 5 punts a l’electrònic (46-51).

Després del pas pels vestidors, el partit es va capgirar. Un parcial de 8-0 en els primers dos minuts posava el Barça davant en el marcador. A més, la gran defensa dels de Pesic va assecar ofensivament un Tenerife que només va anotar 7 punts al parcial. Així doncs, la distància a l’electrònic va anar augmentant.

A l’últim període, el Barça va jugar a plaer gràcies a una bona circulació de la pilota. Tanmateix, als últims minuts el conjunt blaugrana es va deixar portar i va encaixar un parcial de 0-15 que, malgrat tot, no va tenir més conseqüències.