SEGRE

MOTOR RAL·LI DAKAR

Isidre Esteve: "Hi ha opcions de guanyar"

El pilot d'Oliana va mostrar confiança per endur-se la victòria en la seua nova participació al Dakar

Esteve pilotarà un Sodicar BV6 T 1.2 al Ral·li Dakar.

Esteve pilotarà un Sodicar BV6 T 1.2 al Ral·li Dakar.FÉLIX ROMERO/JORGE TORES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Isidre Esteve va presentar ahir el seu “equipàs especial i diferent”, el Repsol Rally Team, amb el qual repetirà experiència al Dakar, on aspira no tan sols “a participar” sinó a “competir de veritat” ara que ha “après a disfrutar del cotxe”. “Tenim un equipàs especial, diferent. Volem ser competitius. No anem al Dakar a participar, anem amb opcions de guanyar”, va assenyalar el pilot, que s’entrena “igual i amb el mateix objectiu que quan m’entrenava per intentar guanyar el Dakar en motos” fa més d’una dècada. “Faig el mateix. L’única diferència és que utilitzo menys parts del meu cos perquè em falten moltíssimes coses, el dia que facin inventari s’acolloniran”, va dir amb humor.

Després de finalitzar vint-i-unè en l’última edició del Dakar, Esteve es va mostrar “convençut” que poden ser “molt més competitius”, sobretot després del novè lloc en el Ral·li del Marroc. “Vam tenir sensacions que podíem ser competitius i estar just darrere dels grans cotxes oficials. El potencial del nostre equip és per ser allà, no ens hem d’equivocar. Tenim molt bones sensacions”, va analitzar. En aquest sentit, va dir que li “agradaria poder dir un resultat”, però que “el que fa bonica aquesta carrera és no saber el que tindràs. La competència també millora, no estan aturats. Els Mini van a anar millor que l’any passat i Peugeot, encara que digui que no és l’equip oficial, no li va donar una bicicleta a Loeb. Ens hem preparat per treure un resultat millor que l’any passat”.

“Tinc el mateix objectiu que quan m’entrenava per intentar guanyar a la categoria de motos”

Per afrontar “un format de carrera nou”, amb un Dakar que es disputarà íntegrament al Perú, Esteve i el seu equip han realitzat tres canvis importants al seu cotxe fabricat un any més per Sodicars Racing, novetats centrades en la suspensió, els frens i el morro del cotxe per tenir una màquina més agressiva.

“El Perú ofereix unes dificultats molt extremes que fan que el Dakar sigui difícil des del quilòmetre u. Hi haurà menys quilòmetres d’especials, però molt més intensos. No és el mateix fer 300 quilòmetres per pistes a l’Argentina que fer això a les dunes del Perú. Esperem un Dakar difícil, complicat, i la primera setmana serà el més exigent. Però com més difícil sigui el Dakar, millor per a nosaltres, és on el nostre equip dóna el màxim”, va afegir en aquest sentit el pilot d’Oliana.

Per la seua part, la fisioterapeuta d’Esteve, Lidia Guerrero, va destallar com ha sigut la seua preparació física i va destacar que el coixí intel·ligent Nubolo “li ha donat qualitat de vida i temps”.

“Fa que l’Isidre no s’hagi d’estirar-se cada dia durant quatre hores. Això ens limitava i ens n’hem oblidat completament. Ara invertim aquelles quatre hores per entrenar, desplaçar-nos o venir aquí i estar tot el dia tranquil·lament sense haver de mirar el rellotge. El coixí és un regal de temps, ha donat una qualitat de vida i esportiva increïble”, va assenyalar.

“Si no m’hagués lesionat, encara correria en motos” “Fa onze anys que em vaig lesionar i he après moltes coses durant aquest temps, però és cert que, si no m’hagués lesionat, encara correria en motos. La moto és apassionant. El canvi va ser obligat, amb les dos rodes no em mantenia dret. He après a gaudir amb el cotxe i del que estic més satisfet és que he pogut aplicar tot el que vaig aprendre amb la moto. Moltes vegades m’és fàcil llegir la pista perquè vinc de la moto”, va assenyalar Isidre Esteve durant la presentació del seu equip. El pilot d’Oliana va patir una greu lesió el 24 de març del 2007, quan es va fracturar dos vèrtebres (T7 i T8).

Esteve pilotarà un Sodicar BV6 T 1.2 al Ral·li Dakar.

Esteve pilotarà un Sodicar BV6 T 1.2 al Ral·li Dakar.FÉLIX ROMERO/JORGE TORES

tracking